Generál: Teror v Česku je jen otázka času. Přijde to odtud. A v Praze udeří zde

21.08.2017 8:14

Bývalý náčelník generálního štábu Jiří Šedivý ve vysílání České televize upozornil v souvislosti s teoristickými útoky na to, že na přehlíženém Balkánu vzniká podhoubí radikálního islámu. Domnívá se tak, že útok v Česku je jen otázkou času.

Generál: Teror v Česku je jen otázka času. Přijde to odtud. A v Praze udeří zde
Foto: Hans Štembera
Popisek: Bývalý náčelník Generálního štábu AČR Jiří Šedivý

„Bohužel to tak je. Přehlížíme dlouhodobě Balkán. Víme, že ve Francii vraždily bývalé jugoslávské samopaly. Balkán byl navíc už dříve Islámským státem označen jako místo, kam se mají zaměřit jako na výchozí prostor pro útoky v Evropě,“ uvedl Šedivý s tím, že na sílící radikalismus již upozornily i zpravodajské služby Bosny a Hercegoviny. 

Anketa

Který normalizační komunista nejvíc ublížil českému národu?

7%
hlasovalo: 1932 lidí

„Praha je na spojnici mezi Balkánem a Německem. Patří mezi jedno z nejvíce navštěvovaných míst,“ poukázal Šedivý například na nezabezpečené Staroměstské náměstí. „Jednou to někoho napadne a musíme na to být připraveni,“ dodal Šedivý. Česká policie pak je podle něj připravena teoreticky. „Připravená bude však až tehdy, bude-li muset nějaké takovéto aktivity prokázat. Což si nikdo nepřejeme. Musíme věřit, že připravená je a bude schopná efektivně zasáhnout,“ řekl.

Video najdete ZDE.

„V Evropě bohužel bezpečno nebude. Ta situace má dlouhodobý trend. Není to nic nového. V dohledné době musíme počítat s velkými i sofistikovanými útoky teroristů,“ dodal Šedivý. Podle jeho slov se Evropě nepodařilo integrovat menšiny, které přišly již v 60. a 70. letech. „To jsou menšiny, které jsou islámského vyznání. Nesmíme zapomínat ani na Rusko, samozřejmě,“ řekl s poukázáním na Velkou Británii, Francii či Německo.

„Migrace problém urychlila. Ale nemyslím si, že by politická vyjádření znamenala iniciaci nějakých teroristických útoků. Myslím, že k tomu by došlo i bez toho,“ míní Šedivý. „Migrační vlna nebyla Evropou zvládnutá,“ zkritizoval pak Šedivý Evropskou komisi. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…