Glosování k akci v ČT: Pověst vojska vylétla komínem

14.03.2011 9:38

Mladá fronta Dnes (MfD)se ve svém pondělním komentáři vrací k zásahu vojenské policie v České televizi. Jan Gazdík nad svůj článek sice ukotvil titulek Zásah vojenské policie ničí pověst české armády, ale text oživil na začátek poměrně vtipnými slovy o nebezpečném a vypelichaném ovčákovi Rexovi.

Glosování k akci v ČT: Pověst vojska vylétla komínem

„O vypelichaném ovčákovi Rexovi a dvou postarších ozbrojených chlapících s bříškem, kteří střeží budovu zpravodajství České televize, vojenská policie usoudila, že mohou být životu nebezpeční. Odtud vzešel šílený nápad obsadit televizní zpravodajství po zuby ozbrojeným komandem v neprůstřelných vestách a se samopaly," odpichuje svůj komentáři v MfD Gazdík.

Pozastavuje se nad tím, že šéf vojenské policie Vladimír Ložek místo toho, aby byl na místě zásahu v televizi osobně, tak zrovna vytáčel na hradním parketu partnerku. „Na ministrovo naléhání, aby mu vysvětlil, jak se po zuby ozbrojené komando ocitlo v přímém přenosu České televize, nedokázal generál odpovědět a od ministra odešel v slzách. Takhle si zřejmě konec své kariéry nepředstavoval," glosuje k tomu Gazdík.

Také upozorňuje na to, že samopalníky do televize poslali Ložkovi podřízení Drahoslav Blažek s Jaroslavem Kolářem, aniž tento šílený nápad konzultovali se svým generálem či ministrem Alexandrem Vondrou. Co by si však počali, kdyby v televizi zasahovali proti skutečným teroristům? To by prý mohli nakonec postřílet při „svých projevených schopnostech" polovinu redaktorů televize v přímém přenosu.

Nechali britské vojáky na holičkách

Komentátor zmínil i fakt, že v boji s teroristy se vojenští policisté „vyznamenali" před dvěma lety v Afghánistánu. Tehdy prý část z nich několikrát vyklidila ve zmatku bitevní pole a nechala britské vojáky na holičkách. „Zbabělost českých velících důstojníků pak zachraňovali obyčejní zdravotníci, kteří zalehli za kulomety padlých Britů a opětovali palbu talibanců," připomíná MfD s tím, že ministerstvo obrany investovalo v uplynulých letech obrovské částky do vylepšení reputace armády.

Nakonec komentátor MfD dodává, že armádu nemohla potkat horší věc, než diletantská samopalnická akce. Do pozadí tak totiž ustupuje jinak poměrně slušná práce českých vojáků v Afghánistánu a směšnou se tak nakonec může ukázat dnešní akce náčelníka generálního štábu Vladimíra Picka, jenž zahajuje před svým sídlem velkolepou výstavu věnovanou dvanáctému výročí vstupu Česka do NATO.

„Tyhle akce i poměrně slušná pověst vojska vylétly za jediný večer komínem....Lidé se začínají armádě stále hlasitěji smát. A z toho smíchu se vojsko bude  vzpamatovávat léta," zakončuje Gazdík.

Čtěte také:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: olb

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…