Grázl Bakala a idiot Sobotka. Soukupovi bliklo u OKD. Nejvíce to odnesl „nóbl kníže“ za svou výpravu do špitálu

15.02.2019 17:31

Ve vysílání středečních Mých zpráv Jaromíra Soukupa došlo na odhalení opravdového záměru europoslankyně Michaely Šojdrové v souvislosti s jejím záměrem poskytnout azyl syrským sirotkům: „Cílem této dámy nejsou ani tak děti, jako snaha zviditelnit se před dalšími volbami do Evropského parlamentu,“ prohlásil Soukup. Došlo i na „grázla“ Zdeňka Bakalu a zapletení bývalého premiéra Sobotky do kauzy OKD, ten je dle Soukupa pouze „užitečný idiot“. V souvislosti s Bakalou si máme dát pozor i na jeho média, ta Soukup nazval „líheň Zdeňka Bakaly“. Závěrem Soukup přinesl zprávu, jak se zástupce „lepšolidí“ Karel Schwarzenberg vypravil na dobrodružnou cestu mimo pražskou kavárnu.

Grázl Bakala a idiot Sobotka. Soukupovi bliklo u OKD. Nejvíce to odnesl „nóbl kníže“ za svou výpravu do špitálu
Foto: Repro TV Barrandov
Popisek: Miroslav Kalousek opět pod palbou Jaromíra Soukupa

Anketa

Přejete si, aby ve volbách do Evropského parlamentu uspěly proevropské liberální strany? (TOP 09, STAN, KDU-ČSL)

4%
96%
hlasovalo: 20144 lidí
První zpráva, jíž se Soukup věnoval, zněla „Šojdrové seznam“, Soukup se pozastavil, že už zde několik seznamů bylo, například ten Schindlerův. Zpráva se zabývala oznámením europoslankyně za KDU-ČSL Michaely Šojdrové, ta má hotový seznam syrských dětí z uprchlických táborů v Řecku, kterým by měla, dle ní, Česká republika pomoci. „Celé to divadlo s dětskými sirotky už vypadalo, že už je jako zahrané do outu,“ neskrýval Soukup překvapení s pokračováním dlouhé kauzy a vzpomněl, že kromě ČSSD a TOP 09 se všechny strany dohodly, že je potřeba dětem pomáhat v zemích jejich původu. „A k dokonalosti to dotáhl premiér Andrej Babiš, který oznámil, že je připravený dát peníze na stavbu domu pro opuštěné děti v Sýrii,“ dodal.

Soukup podotkl, že pokud by šlo o děti ze Sýrie, byl by jejich převoz proti syrským zákonům a přišli by sem i jejich vzdálení příbuzní. „Když má politik vizi, tak to správné je, no ale tahle vize, mám s tím své pochyby.“ „Cílem této dámy nejsou ani tak děti, jako snaha zviditelnit se před dalšími volbami do Evropského parlamentu, to je asi to pravé,“ odhaluje Soukup údajně opravdový záměr Šojdrové a vyzývá politiky: „Přestaňme zneužívat ty děti před volbami do Evropského parlamentu!“

Kauza syrských sirotků rezonovala společností především v září minulého roku, premiér Babiš návrh Šojdrové na přijetí zhruba padesáti sirotků tehdy odmítl. Prohlásil tenkrát: „Ti všichni, kteří tu na mě reagovali hystericky, si asi představovali děti, kterým jsou dva tři roky, ale ne 17 let.“ „Vzít je k nám a dělat z nich u nás teď Čechy je problém, oni nemluví, nevím, jak by to probíhalo. Myslím si, že my jim máme pomáhat tam, kde jsou.“ „V řeckých táborech, které letos v dubnu navštívila, podle jejích (Šojdrové) slov mezi dětmi bez doprovodu dospělých převládají právě chlapci ve věku 12 až 17 let,“ dodal Babiš k věku sirotků. Předseda ČSSD a vicepremiér Jan Hamáček mu oponoval, že Česko by zcela jistě zvládlo nabídnout nový domov padesáti dětem, které ve válce v Sýrii ztratily rodiče. Babišův postoj kritizoval například předseda poslanců TOP 09 Miroslav Kalousek, předseda lidoveckých poslanců Jan Bartošek nebo předseda poslanců STAN Jan Farský.

Ing. Jan Bartošek

  • KDU-ČSL
  • Místopředseda KDU-ČSL
  • místopředseda PS PČR

Podobný názor jako Babiš zastává i prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček: „Je odporné, že si někteří politici-hyeny udělali beranidlo z nic netušící a nevinné padesátky syrských sirotků,“ uvedl na Twitteru. Podle něj může Česko pomoci třeba pěti tisícům sirotků, ovšem v jejich domově, tedy Sýrii. „A pomáhejme našim sirotkům, jak správně řekl pan premiér. Na ty už nikdo z hyen nemyslí,“ dodal Ovčáček.

Chystané centrum pro syrské sirotky není projektem českého státu ani vlády, ale soukromou iniciativou premiéra Andreje Babiše (ANO). Předseda vlády v rozhovoru pro Deník N řekl, že stát se musí řídit tak složitými pravidly, že by pro něj bylo téměř nemožné takovou akci zorganizovat. Kvůli humanitárnímu projektu pro syrské sirotky zřídí Babiš nadaci a bude oslovovat možné sponzory. O takové možnosti už Babiš mluvil mimo jiné i s americkým miliardářem a filantropem Billem Gatesem.

Další zprávou Soukupa byla informace, že by ministryně financí Alena Schillerová (ANO) chtěla ušetřit a dle Babiše, by se ušetřit „ještě dalo“, kdyby se zmenšil počet úředníků. „Problém je, že letos se tím neušetří, když úředníka vyhodíte, tak se vám náklady zvýší, protože jim musíte vyplatit odstupné,“ komentoval to Soukup a prohlásil: „Na to přeci nemusím být Einstein. První je potřeba snížit byrokracii, v tomto roce tím neušetříme.“

„Sobotka má problém, ač neuvěřitelné, stalo se konečně skutkem,“ načal Soukup následující zprávu o Sobotkovi a jeho roli v kauze OKD. Sněmovní vyšetřovací komise zabývající se vyšetřováním privatizace společnosti OKD, jež vlastnil Zdeněk Bakala, zjistila, že v období, kdy byl Bohuslav Sobotka ministrem financí, toto ministerstvo zaslalo do Bruselu nepravdivé informace týkající se prodeje OKD. „Ono se to jako nesmí, aby stát dával podporu jen někomu, jedné firmě, to je nedovolené a právě o té nedovolené podpoře Brusel mohl rozhodnout,“ řekl Soukup s poukázáním, že tak Brusel nerozhodl, jelikož, byly dokumenty „cinklý“. Dokumenty měl prý podepsat přímo Sobotka. Sám Soukup si myslí, že je Sobotka pouze „užitečný idiot“ a hraje „loutku“ ostatním a sám dle něj za to ani nemůže. Soukup označil byty, jichž se kauza OKD týká za „dárek navíc“, jenž dostal Bakala: „Znáte to, jděte do Kauflandu a vidíte tam 3+1 zdarma.“

Soukup ukazoval fotografie, mimo potícího se Sobotky, ukázal Bakalovu vilu a upozornil, že „se nám Bakala směje ze své vily ve Švýcarsku“. Pozor si máme dát též na „líheň Zdeňka Bakaly“, z níž pochází jeho média jako Respekt či Deník N. Bakalu označil, za „grázla“, který si platí své novináře. „Nemusíme si to nechat líbit,“ dodal.

A poslední zpráva se týkala bývalého předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga: „Starého knížepána trápí zdraví,“ řekl Soukup a dodává, že v jeho letech i obyčejná chřipka může být problém. „Kníže je zvyklý na nóbl nemocnice,“ zatímco personál chválil, nelíbil se mu stav nemocnice, komentoval Soukup zhodnocení zážitku, který Schwarzenberg prožil v  nemocnici. „A já to jako chápu, nebývá totiž zvykem, aby se zástupce ‚lepšolidí‘ vypravil na dobrodružnou  cestu mimo pražskou kavárnu, a to, prosím, zcela bez toho, aby absolvoval kurz přežití mimo kavárnu,“ řekl Soukup a Schwarzenberga politoval: „Muselo to být strašný ocitnout se mezi normálními lidmi.“

Celý díl pořadu můžete zhlédnout ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …