Hádka u Moravce: Vydělají na rozpuštění sněmovny solární baroni?

25.08.2013 13:17

V nedělních Otázkách Václava Moravce České televize se setkali předsedkyně končící Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová (ODS) a místopředseda sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD). Hádali se nejen o postavení solárních baronů. Došlo i na množství zákonů v Česku.

Hádka u Moravce: Vydělají na rozpuštění sněmovny solární baroni?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Solární panely

„Já jsem říkala, že by se sněmovna měla rozpustit až ve chvíli, kdy bude ukončen řádný legislativní proces bez všech pochybností,“ podotkla v pořadu Němcová, když vysvětlovala, proč mohou předčasné volby nahrát solárním baronům. Sněmovna už se totiž nebude moci vyjádřit k případným výhradám k zákonu o obnovitelných zdrojích energie.

Spolu s Miroslavou Němcovou ve studiu zasedl také místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek, který obavu své politické oponentky odmítl. „Já se solárních baronů nebojím, protože absolutně důvěřuji předsedovi Senátu Milanu Štěchovi (ČSSD), který přislíbil, že Senátem zákon projde,“ prohlásil Zaorálek.

V průběhu pořadu také Zaorálek poznamenal, že varování před posilováním moci prezidenta je v tuto chvíli přehnané. „Role prezidenta je nejsilnější právě v časech vládní krize, v jiných situacích to neplatí. Podstatnější podle Zaorálka je řešit to, co vidíme dnes na ulicích. Musí fungovat sociální systém, musí být vystavena stopka těm, kteří si z poskytování sociálního bydlení dělají lukrativní byznys. "Podívejte se na kvalitu zákonů u nás, ta se musí změnit," rozčiloval se Zaorálek. Němcová vidí jako největší dluh současné sněmovny neschválený rozpočet na příští rok.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

20:45 „Šimone, znám tě, opravdu to půjde dětem?“ Pánek spustil sbírku pro Gazu. Pochybnosti

Neziskovka Člověk v tísni oznámila, že otevřela humanitární sbírku SOS Gaza pro psychologickou pomoc…