Hádky, facky, plivance. Agrese na Babišových mítíncích pokračuje

23.08.2022 20:55

Předvolební mítinky Andreje Babiše (ANO) v Moravskoslezském kraji provázely v úterý opět protesty jeho odpůrců. Program začal dopoledne v Hlučíně, Ludgeřovicích a Kravařích na Opavsku, po poledni pokračoval v Krnově na Bruntálsku a v Opavě, poslední zastávkou byla Ostrava-Poruba, informují Novinky.

Hádky, facky, plivance. Agrese na Babišových mítíncích pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš

V Hlučíně se objevily nejen slovní ataky ze strany protestujících, ale i plivance. Jedna ze starších účastnic mítinku si například demonstrativně odplivla před ženou, která na mítinku držela transparent.

Další z Babišových příznivkyň se jí také pokusila karton z ruky sebrat, ale nedosáhla na něj. „Běžte do prdele, tady nemáte co dělat,“ osočila se na ženu.

Původní zdroj ZDE.

Poté k ženě přistoupil muž, transparent jí vytrhl z ruky a hodil ho na zem. Další účastníci pak ženu i další protestující zasypali vulgárními nadávkami. Po celou dobu incident z bezprostřední blízkosti sledoval muž s vestou pořadatele. Nijak však nezasáhl.

Konflikty se odehrály i v Krnově, kde expremiéra Babiše přivítalo zaplněné náměstí. Kromě asi 300 jeho fanoušků dorazila dvacítka demonstrantů, kteří po celou dobu hvízdali na píšťalky a sklízeli nadávky od Babišových příznivců.

Jako třeba patnáctiletý student s transparentem, na kterého verbálně útočili povětšinou důchodci z řad Babišových přívrženců.

V Opavě čekaly na Babiše, kterého znovu doprovázejí exministr Karel Havlíček a Alena Schillerová, asi čtyři stovky lidí. Podle reportéra Novinek z místa byla opavská zastávka z dnešního dne nejhlasitější ze všech, ještě před příjezdem Babiše si skupiny odpůrců a příznivců emotivně vyměňovaly názory.

Také v Ostravě-Porubě, kam dorazilo zhruba 600 lidí, z nichž čtvrtinu přítomných tvořili odpůrci s transparenty a píšťalkami, si oba tábory velmi hlasitě vyměňovaly názory. Došlo i na strkanice a náznaky facek, na větší incidenty nedošlo, antikonfliktní tým vždy zasáhl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

8:00 „Hnus. Ani pes je nesežral.“ Češi si všimli, kdo zkazil piškoty. Jurečka to tehdy přikryl

„Hnus.“ „Odporná chuť i konzistence.“ „Nedá se to žrát.“ – Těmito slovy hodnotí lidé v několika posl…