Hájek hledá počátky policejního státu: Všechno prý začalo u dálnic

30.08.2013 17:28

Někdejší tiskový mluvčí Václava Klause Petr Hájek na webu Protiproud hledá počátky policejního státu, jehož aktivitě čelí před soudem stojící exposlanec David Rath nebo tři někdejší rebelové z řad ODS. Tyto počátky je prý třeba hledat u obvinění někdejších předních činitelů Ředitelství silnic a dálnic z roku 2011.

Hájek hledá počátky policejního státu: Všechno prý začalo u dálnic
Foto: Hans Štembera
Popisek: Dálnice, ilustrační foto

„Vše začalo teatrálním zatčením tří bývalých manažerů státního správce silnic a dálnic (ŘSD) a jednoho podnikatele několik dnů před Vánocemi 2011. Podstatou obvinění je fakt, že čerpací stanice u dálnic vystavěl developer a ten je následně pronajímá čerpadlářům. Podle policie to měl prostřednictvím ŘSD udělat přímo stát. Tato úvaha, jakkoli se zdá logická, však odporuje platným zákonům: státní ŘSD nejenže ze zákona čerpací stanice stavět nemůže, ale dokonce nesmí,“ dočteme se na portále.

Státní zástupce ale podle redakce dělá zásadní chybu už v tom, že výnosy automaticky hodnotí jako zisk, aniž by vzal v potaz např. DPH. Není přitom bez zajímavosti, že o vazbě pro někdejšího ředitele ŘSD Michala Halu rozhodoval tentýž soudce, který řekl své i k vazebnímu stíhání Davida Ratha. Ústavní soud prý dokonce proti Halovi uplatnil presumpci viny, když si podal stížnost.

Korunní svědkyni z této kauzy prý vyšetřovatelé dokonce vydírali. „Odvlekli ji ze zaměstnání, drželi o hladu, pak ji opili a donutili podepsat připravený protokol. Těžko uvěřit, že nejde o výslech vedený estébákem Grebeníčkem v roce 1951, ale o běžný (a jak se dále dočteme evidentně legální) postup soudobých detektivů Útvaru pro odhalování korupce a finanční kriminality,“ stojí dále v textu. A právě tady je prý třeba hledat podhoubí policejního státu.

Celý text si můžete přečíst ZDE. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…