Hájkův web do výbuchu na palestinské ambasádě zatáhl generála Šándora

05.01.2014 19:20

Václav Danda si na webu Petra Hájka ProtiProud klade otázku, jak je možné, že povolaní „experti“, kteří krátce po smrtícím výbuchu palestinského bezpečnostního trezoru v Praze vystoupili v médiích, měli jasno v tom, že nešlo o teroristický čin. O případu samotném se toho zatím mnoho říct nedá, o to víc je však zarážející, jak jasný obraz nám předkládají česká média.

Hájkův web do výbuchu na palestinské ambasádě zatáhl generála Šándora
Foto: Archiv
Popisek: Palestina

Zatímco je dcera mrtvého diplomata Rana Džamálová jasně přesvědčena, že na jejího otce Džamála Muhammada Džamála byl výbuch nastražen, policejní prezident krátce po samotném výbuchu vystoupil v médiích a teroristický čin jednoznačně vyloučil, po něm vystoupil také bývalý náčelník vojenské zpravodajské služby, který o teroristickém činu rovněž pochybuje, ale klade si otázku, kolik zbraní se v diplomatově domě nacházelo. A média jeho názor přebírají. 

Danda se v této souvislosti vrací do minulosti Andora Šándora, který vystudoval ještě v minulém režimu, ale po roce 1991 jeho kariéra nabírá obrátky. V roce 2001 se stává dokonce náčelníkem vojenské zpravodajské služby, ale po dvou letech na této pozici končí. Údajně kvůli přílišné vstřícnosti vůči izraelské tajné službě Mossadu.

Celý text si můžete přečíst ZDE.

„Pokud se na budoucím palestinském zastupitelském úřadě vskutku nacházely nelegální zbraně, je to malér velkého formátu. Ale i další důkaz o `schopnostech` našich bezpečnostních služeb, které to zjevně ani netušily. Pokud však byl nález zbraní stejně věrohodný jako `odhalení` desítek milionů korun a cihel zlata při rabování bankovních schránek či prohlídkách u takzvaných kmotrů, pánů Rittiga a Janouška v hořké komedii `Nagygate`, měli bychom se přinejmenším mít na pozoru. Tehdy se thriller ukázal jako fraška – melodramatické pozadí pro svržení vlády a politický převrat. Tato detektivka teprve začíná. V jakém žánru skončí?“ klade si závěrem otázku Danda.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…