Halík je všehoschopný cynický zednářský Jidáš, jenž označil biskupy za fašisty, zlobí se katolický aktivista. Havlisté prý mohou vzteky puknout

06.02.2015 9:29

Katolický publicista Michal Semín označil religionistu Tomáše Halíka za Jidáše, protože se dle něho fakticky postavil proti ochraně tradiční rodiny, o níž na Slovensku proběhne referendum, a současně prý Halík via facti označil slovenské biskupy za fašisty.

Halík je všehoschopný cynický zednářský Jidáš, jenž označil biskupy za fašisty, zlobí se katolický aktivista. Havlisté prý mohou vzteky puknout
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mši při příležitosti výročí čtvrtstoletí od listopadové revoluce sloužil v kostele Nejsvětějšího Salvátora Tomáš Halík

Tomáš Halík se svým odporem k referendu za tradiční rodinu postavil i proti názoru papeže Františka. „Slovensko v těchto dnech odvážně bojuje za ochranu rodiny,“ podpořil papež František obhájce tradiční rodiny v referendu.

Referendum na Slovensku proběhne 7. února a slovenským občanům budou předloženy tři otázky: 1) Souhlasíte s tím, aby se manželstvím nemohlo nazývat žádné jiné soužití osob kromě svazku mezi jedním mužem a jednou ženou?

2) Souhlasíte s tím, aby párům anebo skupinám osob stejného pohlaví nebylo umožněné osvojení (adopce) dětí a jejich následná výchova?
3) Souhlasíte s tím, aby školy nemohly vyžadovat účast dětí na vyučovaní v oblasti sexuálního chování a eutanazie, když jejich rodiče anebo děti samotné nesouhlasí s obsahem vyučování?

Pro platnost referenda je nutná padesátiprocentní účast. Z důvodu mediálního bojkotu se dle Semína většina Slováků ani nedozví, že požadavky Aliance za rodinu podpořili i slavný filmový režisér Juraj Jakubisko či operní pěvec Martin Babjak. Slovenští „havlisté“ prý mohli kvůli tomu vzteky puknout.

Biskupové: Ne propagaci homosexuality mezi dětmi

Semín píše, že referendum nemá naději na úspěch, pokud se jej nezúčastní většina slovenských katolíků. Vědomi si této skutečnosti, vydali tuto neděli slovenští biskupové společný pastýřský list, v němž k účasti na referendu vyzývají.

„Čo je u nás v debatách o otázkach života, rodiny a sexuality ešte len v začiatkoch, to sa vo viacerých európskych krajinách rozvinulo do zlovestných rozmerov. Eutanázia detí – nedávno odsúhlasená v Belgicku. Šikanovanie a pokutovanie veriacich rodičov v Nemecku za nesúhlas so sexuálnou výchovou ich detí. Podsúvanie homosexuálneho správania deťom a mládeži ako rovnocennej alternatívy k manželstvu vo viacerých ďalších krajinách. Diskriminácia poskytovateľov služieb za odmietnutie požiadaviek v rozpore s ich svedomím...Pýtajme sa rodičov a starých rodičov: môžeme sa ľahostajne prizerať na to, ako niekto kazí vaše deti a vnukov? Deformuje ich osobnosť a sexualitu? Narúša ich vedomie zodpovednosti v budúcich manželských vzťahoch? Rodičia túžia po deťoch, vnukoch a pravnukoch: pripustíme sexuálnu výchovu detí a mládeže zameranú skôr na zamedzenie počatia, ako na zodpovedné a láskyplné rodičovstvo?“ napsali slovenští biskupové.

Všeho schopný katolický Jidáš

„Po tomto statečném prohlášení biskupů začala bít média na poplach: sežeňte rychle nějakého všeho schopného katolického Jidáše! Nebylo to tak těžké – jen se museli poohlédnout v zahraničí. Slovenskými liberály okuřovaný Tomáš Halík, který si v pražské havlistické kavárně musí aktuálně žehlit svou poskvrněnou pověst z aféry Nejsem Charlie, přispěchal farizejům na pomoc. V rozhovoru pro server aktuality.sk označil stoupence referenda, tedy i slovenské biskupy, za ideové nástupce fašistické Hlinkovy gardy a obvinil je z rozdělování společnosti a demagogie,“ napsal Michal Semín. (celý komentář zde)

„Sám by se prý takového referenda rovněž nezúčastnil. Není jistě pro nikoho překvapením, že odmítá stvořitelský koncept „neměnné lidské přirozenosti“. Ještě méně překvapí, že se zastal i genderové ideologie. Překvapil snad jen výrokem, že pro adopci dětí homosexuálními páry by „v tuto chvíli (!) nehlasoval“. Vzhledem k Halíkovým známým nekřesťanským názorům nelze tento podlý bratrovražedný mediální počin pokládat za nic jiného než typickou ukázku jeho jidášského cynismu,“ zlobí se Semín, že Halík bojuje proti ochráncům tradiční rodiny.

„Prostě někdo má „třicet stříbrných“ (zednářskou Templetonovu cenu) a potlesk ateistické části světa, jiný zase pevnou víru, zdravý rozum a důvěru ve své spoluobčany. Které z těchto hodnot v sobotu Slováci zvolí tím, že půjdou hlasovat?“ uzavřel Semín komentář. (Halíkův rozhovor zde)

Tomáš Halík se svým odporem k referendu za tradiční rodinu postavil i proti názoru papeže Františka. „Slovensko v těchto dnech odvážně bojuje za ochranu rodiny,“ podpořil papež František obhájce tradiční rodiny v referendu.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lukáš Petřík

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…