Hamáček: Chci pro ČSSD lepší výsledek než před čtyřmi lety

24.05.2021 13:54

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) poskytl rozhovor pro DeníkN.cz, v němž uvedl, že jeho cesta do Moskvy byla od počátku plánována jako zastírací manévr. Dále hovořil o tom, že by ve volbách do Poslanecké sněmovny chtěl sociální demokracii dovést do dolní komory s lepším výsledkem než před čtyřmi lety.

Hamáček: Chci pro ČSSD lepší výsledek než před čtyřmi lety
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda vlády Jan Hamáček

Anketa

Je třeba v Česku víc zdanit nejbohatší?

82%
14%
hlasovalo: 7397 lidí

„Jsem v situaci, kdy proběhla naprosto úspěšná operace. Vyhoštění diplomatů. A pak se tady objevil článek, který říká, že jsem měl ďábelský plán nabídnout utlumení, utajení a zahlazení této kauzy za milion Sputniků. A tuhle verzi všichni účastníci schůzky popřeli,” poznamenal k současné kauze, kterou vyvolal server Seznam Zprávy svým tvrzením, že Hamáček chtěl v Rusku vyměnit informace o Vrběticích za vakcíny Sputnik V, sám Hamáček. 

„Já se obrátil na Seznam, aby to uvedl na pravou míru. Mně nejvíc ublížilo spojení Hamáček – vlastizrádce, tomu se bráním. Nespojil jsem se s cizí mocí a nechtěl zradit republiku. Neskromně si myslím, že jsme od 7. do 17. dubna udělali obří kus práce, který se nepovedl v historii republiky nikomu, všichni o tom jenom snili. Všechno je ale pryč, protože to překryla moje byť údajná vlastizrada. Ve chvíli, kdy se ukázalo, že vlastizrada neprojde, se řeší cesta do Moskvy,“ dodal Hamáček a podotkl, že za jeho verzí stojí i velvyslanec v Rusku Vítězslav Pivoňka, s nímž cestu připravoval.

Hamáček hovořil i o policejním vyšetřování, kdy on sám ještě v této věci nevypovídal. „Nemůžu vstupovat do trestního řízení. Mám tady dokumenty – předžalobní výzvu a trestní oznámení, ty jsem podal na státní zastupitelství a nyní je má Národní centrála proti organizovanému zločinu. Současně vím, že tato část policie zahájila šetření,“ podotkl Hamáček. Následně hovořil o plánu své cesty a trval i na tom, že on vyhnal z republiky 18 ruských špionů, což mu nikdo nemůže odpárat.

Své pak řekl ještě k hejtmanu Martinu Netolickému (ČSSD), jenž právě pro média pohovořil o tom, že Hamáček skutečně chtěl do Ruska pro vakcíny, že nešlo o kamufláž. „Od Martina Netolického jsem nechtěl, aby lhal, ale on byl použit Jankem Kroupou k něčemu, co mělo potvrdit verzi Seznam Zpráv, která není pravdivá,“ sdělil Hamáček se slovy, že jak říkal Jacques Chirac, Netolický promeškal příležitost mlčet.

Závěrem se pak hovořilo i o nadcházejících sněmovních volbách. „Já jsem slíbil, že dostanu sociální demokracii do Sněmovny, a rád bych ji tam dostal s lepším výsledkem než v roce 2017. Takže více než 7,27 procenta," sdělil Hamáček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…