Hamáček: Dokud budu ministrem vnitra já, tak hasičům a policistům nikdo peníze nesebere

11.09.2020 14:48

Na včerejší den byla naplánována mimořádná schůze Poslanecké sněmovny ke kompenzaci ztrát, které způsobila pandemie koronaviru. Ministr vnitra Hamáček ve svém projevu slíbil, že dokud bude ministrem, tak se hasiči ani policisté o své peníze nemusí bát. Ti již dostali během koronakrize mimořádnou odměnu.

Hamáček: Dokud budu ministrem vnitra já, tak hasičům a policistům nikdo peníze nesebere
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Začátkem června bylo podepsáno rozpočtové opatření na navýšení odměn pro policisty, hasiče, celníky a vojáky ve výši 1,2 miliardy korun. „Policisté a hasiči aktivně pomáhali během koronakrize a mají velký podíl na tom, že jsme se vyhnuli nejhoršímu scénáři,“ informovala tehdy ministryně financí Alena Schillerová na twitteru. 
 
Podobným názorem se netajil ani Jan Hamáček. „Epidemie covid-19 nerespektuje pracovní dobu ani nárok na odpočinek. Tzn. vyšší náklady na platy, pohotovosti, přesčasy a v neposlední řadě i na odměny v Policie ČR i Hasičského záchranného sboru ČR. Jsem rád, že vláda posílila rozpočet o 1,2 miliardy korun,“ napsal na twitter ministr vnitra. 
 

Anketa

Je dobře, že Zeman nebude zvát Vystrčila na setkání ústavních činitelů?

86%
14%
hlasovalo: 20478 lidí
 
Práce hasičů a policistů se zastal ministr vnitra Jan Hamáček i nyní, když se potýkáme s většími počty nově nakažených, než tomu bylo na jaře. „Já chci jasně říct, že dokud já budu ministrem vnitra, tak hasičům a policistům nikdo nic nesebere. Ba naopak, snažíme se masivně investovat do techniky, snažíme se masivně investovat do nových staveb. Jenom včera jsem klepal na základní kámen nové hasičské stanice, alokujeme nové evropské peníze a prostě na naše bezpečnostní sbory nekašleme, protože si vážíme toho, co pro Českou republiku dělají,“ řekl na jednání Sněmovny Hamáček. 
 
„Hasičů a policistů si vážíme za to, co pro nás dělají. Investujeme proto do nové techniky a nových budov. Jan Hamáček dnes ve Sněmovně opět potvrdil, že obě složky jsou pro Českou republiku zásadní,“ stojí na facebooku ČSSD.
 
 
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…