Hamáčkovi shodil Senát „zpřísňovací“ zákon. Pomohl i Žaloudík

11.01.2021 8:52

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) musel v Senátu čelit ostré slovní palbě. Senátoři na něm nenechali nit suchou za to, že by rád zvyšoval pokuty pro firmy za porušování vládních nařízení, když se občané musí den co den dívat na stylové účesy ministryně financí za hnutí ANO Aleny Schillerové, když přece všichni dobře vědí, že kadeřnictví jsou oficiálně uzavřena. A to není všechno. Hamáček plete na lidi ještě přísnější bič.

Hamáčkovi shodil Senát „zpřísňovací“ zákon. Pomohl i Žaloudík
Foto: repro Facebook
Popisek: Předseda ČSSD Jan Hamáček

Šéf Ústředního krizového štábu a ministr vnitra Jan Hamáček dostal v Senátu čočku, jak se říká. Kritiku si vysloužil za návrh novely krizového zákona, kde se navrhuje zvýšit pokuty pro firmy porušující vládní nařízení. Podle serveru Echo24.cz chce navíc Hamáček firmám sebrat možnost žádat o odškodnění za vládní opatření.

Proti tomu se důrazně postavil např. lidovecký senátor Jiří Čunek.

„Před nějakým časem vzniklo poukazování médií na to, jak paní ministryně financí chodí hezky učesaná a je vlastně nejlepší samokadeřnicí, protože v té době bylo všechno zavřeno,“ připomínal v Senátu Čunek. Zákazy se podle něj porušují ve velkém. „Lidé si to už začínají sdělovat, je to určitá forma disentu, dnes nového,“ dodal.

Jiří Čunek

  • KDU-ČSL
  • ANO křesťanským hodnotám
  • senátor

Hamáčka nešetři ani šéf senátního klubu ODS a TOP 09 Zdeněk Nytra, který připomínal, že když vláda podnikatelům zcela nebo z podstatné části zarazí podnikání, měla by jim to také kompenzovat a ne jen hrozit pokutami.

Většina senátorů se postavila proti zákonu. Proti byl i senátor za ČSSD Jan Žaloudík. Novela se tak vrací poslancům.

Jenže Hamáček mezitím připravuje na občany další bič. Ve velké novele krizového zákona, která je zatím v připomínkovém řízené. Ta mimo jiné počítá s tím, že by se v případě nebezpečí lidem zakázalo volně nakládat s jejich vlastními finančními prostředky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

4:44 „Němci – naši nejbližší přátelé.“ Festival v Plzni vzbudil vášně

Necelý týden před oslavami osvobození se v Plzni uskutečnily česko-německé, respektive bavorské dny …