Hanba, pošpinění státního symbolu. Poslankyně ODS se omlouvá lidem za Babiše

21.03.2020 8:17

Premiér Andrej Babiš (ANO) se v pátek večer sešel v Lánech s prezidentem Milošem Zemanem s cílem jednat o aktuální situaci kolem pandemie koronavirem. Při této příležitosti se společně nechali vyfotografovat v rouškách. Předseda vlády pak snímek sdílel na svém facebooku, což vzbudilo mezi některými velké vášně, jelikož Babiš použil roušku v barvách české vlajky. „Pošpinění našeho státního symbolu. Hanba,“ neudržela se poslankyně Jana Černochová (ODS). A reakce v následné diskusi byly rozporuplné.

Hanba, pošpinění státního symbolu. Poslankyně ODS se omlouvá lidem za Babiše
Foto: osobní archiv
Popisek: Jana Černochová

Premiér v pátek večer přidal na svou facebookovou stránku fotografii, kde stojí po boku prezidenta Miloše Zemana. Oba mají zakrytá ústa i nos rouškami. Zatímco hlava státu zvolila klasickou zdravotnickou verzi roušky, ministerský předseda si nechal vyrobit roušku s motivem české vlajky.

Na poslankyni Černochovou to už bylo očividně moc a popustila uzdu svým emocím. „Pošpinění našeho státního symbolu právě teď. Bože můj, jak tohle vůbec může někoho napadnout?“ reagovala na společnou fotografii nejvyšších ústavních činitelů.

A ještě přiostřila: „Vzpomněla jsem si na to, jak nějaký slovenský idiot, který si hrál na umělce, udělal z naší vlajky rohožku a bavil se tím, jak si o náš státní symbol – jiní idioti – pucují boty. Tak tohle je bohužel dost podobné, jako ústavní činitel se omlouvám všem, kteří pod naší vlajkou bojovali či umírali a musí se dívat na tuhle fotku. Hanba,“ dodala na závěr.

Přispěvatel do diskuse Josef Bártů pak Černochové připomněl, že „co se děje s naším symbolem na stadionech a na demonstracích za udržení demokracie“ také není zrovna ideální.

Což poslankyní opět popíchlo. „Vrchní velitel a premiér, fakt necítíte rozdíl??“ reagovala.

„Ověřil někdo pravost fotografie?“ položil pak Bártů dotaz.

„Koukal jste na zprávy? Josefe, můžeme se spolu přít o miliardu věcí, ale jestli neuznáte, že tohle je prasárna, tak jsem se ve Vás hodně spletla,“ rozčilovala se dál Černochová.

Vladislava Chourová pak Černochovou uklidňovala, že rouška s různými motivy v dnešní krizové situaci není nic neobvyklého. „Já s tímto potkala vice lidí, vyjadřují si tím vzájemnou solidaritu nás Čechů,“ nabídla jiný pohled na nošení těchto roušek a dodala, že jiní mají na roušce například znak Sparty či Slavie. Ani tento argument poslankyně nebyla ochotna přijmout, se slovy „to si děláte legraci??“.

„Tohle je regulérní ‚dělám si z vás všech prdel‘,“ dal Černochové v diskusi za pravdu Jan Martínek. „Tak jako mi vadilo, že někdo ukradne vlajku na Hradě, vadí mi i tohle. A je zvláštní, že lidé, kterým vadilo to samé, teď budou ty dva ignoranty, kterým evidentně není vůbec nic svaté, hájit!“ podotkla Černochová.

Závěrem dodala, že si vždy říká, že už ji jen tak něco nepřekvapí, ale tohle označila za „dno dna“. Zapochybovala i o tom, zda byl Zeman při smyslech, když Babiše „na ten trapas“ neupozornil. 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…