Hašek navzdory: Jihomoravský hejtman udržel prvenství v popularitě

02.10.2016 12:33

Zřejmě poslední měření hejtmanů v této sestavě před krajskými volbami představila agentura Phoenix research. A ačkoli Michal Hašek ztratil 2,4 procenta oproti poslednímu sběru, přičemž nejvíc si pohoršila primátorka Prahy Adriana Krnáčová z hnutí ANO, udržel své prvenství v popularitě.

Hašek navzdory: Jihomoravský hejtman udržel prvenství v popularitě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek a Bohuslav Sobotka

Na druhé pozici se za jihomoravským hejtmanem umístil jihočeský Jiří Zimola (ČSSD) s 38,9 procenta a na třetí hejtman Martin Netolický (ČSSD) z Pardubického kraje s 36,8 procenta. Za první trojicí nejoblíbenějších se umístil další sociální demokrat, Miroslav Novák – hejtman Moravskoslezského kraje, dále hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček (KSČM) a šéf Kraje Vysočina Jiří Běhounek (nestr. za ČSSD).

Na opačném pólu se drží stabilní trojice. Nejmíň populární mezi hejtmany je člen ČSSD, hejtman a senátor Lubomír Franc, na jehož úřadě před dvěma týdny zasahovala policie. Franc dokonce čelil domovní prohlídce bez bližších závěrů ze strany vyšetřovatelů. Nepopulární je podle agentury také Stanislav Mišák (Zlínský kraj, ČSSD) a Jiří Rozbořil z Olomouckého kraje.

Výzkum provedla agentura Phoenix research on-line ve dnech 15. srpna až 29. září 2016 na počtu 1 011 respondentů.

Zářijové výsledky:

  • červnová data ZDE
  • jak dopadli exhejtmani ZDE 

 

Tažení proti hejtmanům, které pořádá především MfD Andreje Babiše, tak prozatím vychází na prázdno. Na straně druhé je nutné připomenout i volební potenciál jednotlivých stran a hnutí. To představila Česká televize a v rámci jejich dat se právě Babišovo ANO umísťuje na čelních místech téměř ve všech měřených oblastech. Důležitý je i fakt, že nadmíru sledovaný Jihomoravský kraj, který má podle všeho Babiš na prvním místě „nenávisti“, vypadá na rovnocenný souboj mezi ANO a ČSSD. Podle výsledků agentur Median a STEM/MARK mají oba subjekty rovných 30 procent ve volebním potenciálu.

Volby do zastupitelstev krajů byly vyhlášeny prezidentem Milošem Zemanem na 7. a 8. října 2016. Volit se budou krajští zastupitelé ve 13 krajích mimo hlavní město Prahu, kde má pravomoci obdobné krajskému zastupitelství zastupitelstvo hlavního města Prahy zvolené v roce 2014. Volby budou ve třetině volebních obvodů souběžně se senátními a v Brně s referendem o poloze hlavního nádraží.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…