Hašek s lobbistkoou Mrencovou nic trestného nespáchal, uzavřela policie

24.07.2017 15:36

Ještě jako hejtman Jihomoravského kraje musel Michal Hašek (ČSSD) vysvětlovat, kam se poděla jeho mluvčí Lucie Proutníková. V jednu chvíli vyšlo najevo, že tahle žena vlastně nikdy neexistovala. Část zpráv pro kraj vytvářela firma odsouzené lobbistky Jany Mrencové, které Hašek za odvedené služby platil. Policie zkoumala, zda se bývalý hejtman nedopustil trestné činnosti. Dnes strážci zákona dospěli k tomu, že se žádný zločin nestal.

Hašek s lobbistkoou Mrencovou nic trestného nespáchal, uzavřela policie
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Michal Hašek

Jihomoravský kraj vyplatil firmě lobbistky Jany Mrencové 3,7 milionu korun. Za zprávy, které měla údajně tvořit neexistující Lucie Proutníková. Nedopustil se Jihomoravský kraj tehdy v čele s Michalem Haškem trestného činu, když jednal takto? „Policisté vyslechli řadu svědků a nechali si doložit množství dokumentů. Že by se stal trestný čin, jsme nezjistili,“ uvedl dozorující státní zástupce z městského státního zastupitelství v Brně Jan Petrásek serveru iDnes.cz.

Celý článek naleznete ZDE.

Prozradil také novinářům, že nepravomocně odsouzená lobbistka měla vliv na chod mediální sekce Krajského úřadu Jihomoravského kraje. To však v žádném případě není v rozporu se zákonem. Firma Mrencové skutečně odvedla práci, za kterou dostala peníze, není tedy co šetřit. Petrásek se jen pozastavil nad tím, proč si Jihomoravský kraj platil služby externí firmy, když měl k dispozici vlastní tiskové oddělení.

Bývalá mluvčí kraje Denisa Kapitánčíková však tvrdí, že práci většinou odvedli zaměstnanci Krajského úřadu a Mrencová jen zkasírovala peníze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…