Hasenkopf připravil svoji verzi amnestie, ale nebyl vybrán, píše deník

21.01.2013 6:25

Právník Pavel Hasenkopf, který je poradcem prezidenta Václava Klause, připravil svoji verzi prezidentské amnestie. Jeho návrh byl ale příliš složitý, zřejmě proto si ho prezident nevybral. Hasenkopf to řekl dnešní Mladé frontě Dnes (MfD). Zároveň odmítl to, že by amnestie byla připravena pro někoho na míru.

Hasenkopf připravil svoji verzi amnestie, ale nebyl vybrán, píše deník
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Cela ve věznici. Ilustrační fotografie

"Pan prezident se nikdy nerozhoduje na základě podkladů od jediného člověka. Nevím ani, kolik těch návrhů bylo. Myslím ale, že je to kompilát z několika různých návrhů. Třeba v článku V výsledné verze se sám poznávám," řekl právník deníku. Dodal, že jeho verze amnestie měla 16 článků.

Kdo konkrétně amnestii připravoval Hrad tají

V komentáři ke svému návrhu amnestie Hasenkopf popsal konkrétní dopady na známé kauzy, jako byl například airsoftový střelec Pavel Vondrouš. Uvedl je prý ale jen pro ilustraci. "Nešlo o prezidentův osobní zájem," řekl dnešní MfD.

Kdo konkrétně amnestii připravoval Hrad tají. Podle informací Lidových novin vznikala v okruhu tří lidí kolem prezidenta, a to jeho tajemníka Ladislava Jakla, který má na starosti agendu milostí, Hasenkopfa a bývalého poslance ČSSD Zdeňka Koudelky.

Amnestie, kterou Klaus vyhlásil na Nový rok, je široce kritizována. Kromě odpuštění krátkých trestů ukončila trestní stíhání v kauzách trvajících déle než osm let se sazbou do deseti let. Bez závěru tak možná skončily některé ostře sledované kauzy týkající se korupce či závažné hospodářské kriminality.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

MUDr. Jiří Mašek byl položen dotaz

Korespondenční volba

Jak se bude prosím kontrolovat platnost dokladů (OP, pas a pod.) při korespondenční volbě ? Děkuji za info. Tůmová

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

18:29 Xaver z televizní rady? Nejde o Vašáryovou, jde o poplatky, naznačuje

Povolební vyjádření herečky a diplomatky Magdy Vášáryové o tom, že vítěznou stranu Směr-SD volila i …