Haška mrzí útoky od Sobotky: Slávek dobře ví, že jsem si to odpracoval

15.09.2013 10:07

O vnitřním rozkolu uvnitř ČSSD a jejím štěpení na sobotkovce a haškovce se hovoří již dávno, s blížícími se volbami však údajně vnitrostranické bitvy nabírají na síle. Místopředseda ČSSD Michal Hašek ale takové spekulace odmítá. „Zprávy o rozdělení jsou jen přáním našich konkurentů a mediální nálepkou, která má ČSSD poškodit,“ uvedl v rozhovoru pro časopis Týden.

Haška mrzí útoky od Sobotky: Slávek dobře ví, že jsem si to odpracoval
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek, hejtman Jihomoravského kraje

Všechny takové zprávy mají podle Haška jediný cíl, a to ublížit straně před volbami. Skutečnost, že ve straně existuje více názorových proudů, je podle jeho názoru pozitivní. „Jejich účelem není stranu rozdělit, ale vnitřně vydiskutovat postoj k některým věcem a pak hlasovat jednotně,“ upřesnil.

Hašek zároveň zdůraznil, že se snaží chovat slušně nejen v rámci ČSSD, ale i vůči politickým soupeřům. „To však neznamená, že nedokážu být v argumentaci tvrdý, občas ironický i jízlivý. V žádném případě však předsedovi nemažu schody,“ podotkl a připomněl, že to byl právě on, kdo Sobotku výrazně podpořil na letošním volebním sjezdu strany.

85 procent hlasů, které Bohuslav Sobotka během sjezdu získal, tak podle Haška odráží jejich dohodu, že bude předsedou a podpoří i další lidi do vedení ČSSD tak, aby v něm byly zastoupeny různé myšlenkové proudy.

V médiích si ale Hašek se Sobotkou do sebe občas rýpnou. Nedávno například Hašek v jednom rozhovoru vmetl Sobotkovi, že v době, kdy byl ministrem financí, neznal Lafferovu křivku, a kritizoval ho i za jeho angažmá při prodeji OKD Zdeňku Bakalovi. Sobotka mu nato vzkázal, ať se raději stará o kampaň na jižní Moravě.

„Jsem politický profesionál a nějaký ten špílec unesu. Byť mě mrzí, když přijde z vlastních řad, nota bene od vlastního předsedy,“ okomentoval to Hašek. „Na jižní Moravě prosazuji politiku ČSSD jako hejtman už pátý rok. Nemám pocit, že bych měl mezi jihomoravskými občany nějaký deficit kvůli jednomu odpoledni v Praze. Slávek Sobotka dobře ví, že jsem posledních pět let v dresu ČSSD a v jejím zájmu tvrdě odpracoval,“ dodal.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nem

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…