Hejtman Hašek promluvil se Zemanem a slibuje: Stranu nám z Hradu nerozštěpí

22.01.2013 16:35

Místopředseda ČSSD Michal Hašek podle svých slov vůbec neuvažuje o tom, že by současný předseda Bohuslav Sobotka v případě vítězství Miloše Zemana ze své funkce odstoupil. Sám ho pak prý bude v jeho předsednictví podporovat.

Hejtman Hašek promluvil se Zemanem a slibuje: Stranu nám z Hradu nerozštěpí
Foto: Michal Hašek
Popisek: Hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

"Žádné štěpení ČSSD po volbě prezidenta nebude. Řekl jsem jasně Miloši Zemanovi, že bych rád pokračoval v tandemu s Bohuslavem Sobotkou. Vzal to na vědomí," řekl serveru Idnes.cz Michal Hašek. Sociální demokraty totiž 15. a 16. března čeká sjezd v Ostravě-Vítkovicích, na kterém si budou volit nové vedení. Šéfovské křeslo by se tak teoreticky mohlo otřást právě pod Bohuslavem Sobotkou, který před prezidentskými volbami vystupoval proti Miloši Zemanovi.

Ten se ale narozdíl od kandidáta ČSSD Jiřího Dienstbiera do finálního kola dostal. A to by mohlo podle některých srazit Sobotkovi vaz. Sám Dienstbier je pak přesvědčen, že v momentě, kdy bude Zeman zvolen, se bude snažit sociální demokraty ovlivňovat. "Ale ne už ten nejbližší sjezd," dodává Dienstbier. Samotní sociální demokraté vydali nedlouho po prvních výsledcích prvního kola doporučení, aby voliči ČSSD zvolili toho kandidáta, který je blíže k levici. A tím je právě Miloš Zeman.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: ane

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…