Hejtman Zimola se vzdal kandidatury na místopředsedu ČSSD

15.03.2013 20:58

Jihočeský hejtman Jiří Zimola se ve vystoupení před volbou řadových místopředsedů vzdal na sjezdu ČSSD nominace. Podpořil svého protikandidáta, plzeňského hejtmana Milana Chovance. Vysvětlil to tím, že nechce tříštit síly. O pět postů řadových místopředsedů ČSSD se tak uchází devět kandidátů.

Hejtman Zimola se vzdal kandidatury na místopředsedu ČSSD
Foto: kraj-jihocesky.cz
Popisek: Hejtman Jihočeského kraje Jiří Zimola

Zimola ve svém projevu připomněl slova o jednotně ČSSD, která od rána znějí ostravskou halou Gong, kde se sjezd koná. Do boje o křeslo ve vedení nejsilnější opoziční strany jej nominovala jeho jihočeská a také pražská organizace ČSSD.

Ve prospěch hejtmana Chovance

Své funkce už odpoledne s přehledem obhájili stranický předseda Bohuslav Sobotka a statutární místopředseda Michal Hašek. Šest stovek delegátů 37. stranického sjezdu začalo volit řadové místopředsedy strany krátce po 19:00.

O posty se po Zimolově rezignaci uchází vedle Chovance nynější místopředsedkyně Marie Benešová, místopředsedové Zdeněk Škromach a Martin Starec či prezidentský kandidát Jiří Dienstbier. Zájem má též místopředseda Poslanecké sněmovny a ČSSD Lubomír Zaorálek, poslanec nominovaný v Ústeckém kraji Jaroslav Foldyna, první místopředsedkyně Senátu Alena Gajdůšková a místostarosta Prahy 4 Jiří Bodenlos.

Z volby už před jejím začátkem odstoupil předseda Senátu Milan Štěch. Z původních čtrnácti uchazečů o všechny místopředsednické posty nebyly dnes podány nominace i u členky zastupitelstva Moravskoslezského kraje Lenky Fojtíkové a ostravského primátora Petra Kajnara.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

22:28 Berndu Posseltovi za zásluhy o stát... Okamura četl návrhy na vyznamenání a nevěřil

Poslanecká sněmovna nominovala na udělení vyznamenání Za zásluhy ke sblížení Čechů a sudetských Němc…