Herci Polívkovi hrozí insolvence. Dluží stavbařům miliony

10.11.2012 12:34

Stavbaři ženou známého českého herce Bolka Polívku do insolvence. Na jeho farmě v Olšanech u Brna totiž postavily nové relaxační wellness centrum s bazénem, saunou, masérskými stoly a dalším vybavením. Část investic byla zaplacena z evropských fondů. Tu část, na kterou ale peníze z Bruselu nestačily, herec stále nezaplatil.

Herci Polívkovi hrozí insolvence. Dluží stavbařům miliony
Foto: ČT
Popisek: Bolek Polívka v pořadu Manéž Bolka Polívky

Informaci přináší server iDnes.cz a sobotní vydání deníku Aha!

"Na Farmě Bolka Polívky v Olšanech jsme realizovali přístavbu ubytování a wellness včetně dodávky technologií za celkem 31,9 milionu korun. Vše bylo podloženo řádnou smlouvou o dílo a pozdějšími dodatky," konstatoval Tomáš Kaláb, ředitel stavební firmy Kaláb.

Stavba, která trvala od srpna 2009 do září 2010 ještě není zcela zaplacena. "Farma nám zaplatila pouze tu část, na kterou měla přiznané dotace Evropské unie, to znamená zhruba 23,9 milionu korun. Dále již za provedené stavební práce a materiál nezaplatila nic," řekl serveru iDnes.cz šéf stavební firmy.

Polívka tak staviteli dluží osm milionů korun. Kaláb dodal, že přes veškerou snahu o dohodu a sliby Polívky peníze stále neobdržel a obrátil se tedy na právníky. "Nejprve byla dlužná částka podána k soudu a následně byl spolu dalším věřitelem podán insolvenční návrh," řekl Kaláb.

Polívka i jeho partnerka se brání

Herec i jeho partnerka Marcela Černá, která je jednatelkou jejich firmy, ale nároky stavitele odmítá.

"Deset faktur si firma účtuje neoprávněně, jelikož zčásti účtované práce neprovedla, zčásti provedla práce v rozporu s obecně závaznými technickými normami a zčásti vykazovaly provedené práce vady," vyjádřil se na svoji obhajobu Polívka pro deník Aha! s tím, že dokud firma nedostatky neodstraní, zbylé peníze neuvidí.

Server iDnes.cz dále uvádí, že firma Kaláb není v tomto případě jediným věřitelem. Dalším je architekt Martin Bukolský, kterému Bolek Polívka a jeho partnerka dluží za projekt 280 tisíc korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: adr

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…