Historik Krystlík se rozčílil: Lži se vydávají za dějepis a agresor Churchill dostává vyznamenání

29.10.2014 19:02

Česko-německý spisovatel a žurnalista Tomáš Krystlík ve svém článku zveřejněném v rubrice Názory a petice serveru ParlamentníListy.cz kritizuje to, že prezident Miloš Zeman včera udělil nejvyšší české vyznamenání Řád Bílého lva bývalému britskému premiérovi Winstonu Churchillovi.

Historik Krystlík se rozčílil: Lži se vydávají za dějepis a agresor Churchill dostává vyznamenání
Foto: Archiv
Popisek: Libra

Krystlík tvrdí, že Churchill dostával po léta vysoké částky od Edvarda Beneše, respektive z tajných fondů Ministerstva zahraničí ČSR. Churchill dostával peníze od Československa prý stejně, jako pár desítek členů Focusu (původně British Non-Sectarian Anti-Nazi Council to Champion Human Rights, později přejmenovaný na The Focus for the Defence of Freedom and Peace), a to 2000 liber ročně za budoucí svržení vlády Baldwinovy, pak Chamberlainovy a za nastolení britské vlády s ostřejším protiněmeckým kursem, tedy i s příznivějším vztahem k politice ČSR.

Beneš sanoval i Churchillovy obrovské dluhy

Krystlík připomíná, že tento záměr ale Benešovi nevyšel včas. „Kromě toho Beneš přes vyslance v Londýně Jana Masaryka sanoval přímo, tj. bez okliky přes Focus, i Churchillovy obrovské dluhy,“ tvrdí Krystlík.

To, že byl Churchill zastáncem ostře protiněmeckého kursu politiky ještě před začátkem druhé světové války, dokládá Krystlík například na tom, že v roce 1934 měl Churchill prohlásit: „Jestliže Německo bude hospodářsky příliš silné, bude muset být zničeno. Německo musí být poraženo a tentokrát s konečnou platností.“

Celý text ZDE

Německo se stává příliš silné, musíme je zničit

V roce 1936 pak prý sdělil Churchill generálu Robertu E. Woodovi: „Německo se stává příliš silné, musíme je zničit.“ A v roce 1938 podle Krystlíka Churchill napsal něco podobného: „Vše, co chceme, je, aby německé hospodářství bylo zcela zničeno.“ V den vypovězení války Německu 3. 9. 1939 a v rozhlasovém projevu v listopadu 1939 prý Churchill prohlásil: „Tato válka je britská a jejím cílem je zničení Německa.“ Krystlík z toho dovozuje, že podle Churchilla tedy nebylo cílem Velké Británie zničení nacionálně socialistického režimu v Německu, nýbrž Německa jako takového. Později prý měl Churchill dokonce prohlásit: „Musíte si uvědomit, že tato válka není vedena proti Hitlerovi nebo nacionálnímu socialismu, ale proti síle německého lidu, která musí být navždy rozdrcena, bez ohledu na to, zdali je moc v rukou Hitlera a nebo páterů-jezuitů“.

„Tomuto člověku udělil Zeman nejvyšší státní vyznamenání? Neznají snad jeho poradci a česká vláda historii? Tedy ne lži, které se vydávají v Česku za dějepis,“ uzavírá své zamyšlení Tomáš Krystlík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…