Hlas sociální demokracie z Brna: Ať Roman Onderka vede celou ČSSD

11.11.2017 21:46

Brněnskou organizaci ČSSD nadále povede sedmačtyřicetiletý zastupitel Oliver Pospíšil. Na dnešní městské konferenci získal 126 ze 137 hlasů. Funkci vykonává dva roky, jeho předchůdcem byl nynější poslanec Roman Onderka (ČSSD). Ten by prý mohl vést celou sociální demokracii.

Hlas sociální demokracie z Brna: Ať Roman Onderka vede celou ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Roman Onderka

Změna nenastane ani na pozici prvního místopředsedy brněnské sociální demokracie. Členové dali znovu důvěru advokátovi Jiřímu Olivovi.

„Zbytek předsednictva se bude volit až tak za 14 dní na prvním zasedání městského výkonného výboru,“ sdělil ČTK Pospíšil.ČSSD je v současnosti v městském zastupitelstvu v opozici. Pospíšil je bývalým náměstkem primátora, nyní je řadovým zastupitelem, stejně jako Oliva.

V komunálních volbách bude ČSSD příští rok obhajovat 11 mandátů v městském zastupitelstvu. V roce 2014 ji podpořili voliči se 17,7 procenty hlasů. Skončila druhá za hnutím ANO, které drží post primátora.

Pro deník Právo Oliver Pospíšil dodal, že si již zmíněného Romana Onderku umí představit v nejužším vedení strany. Možná dokonce na pozici předsedy strany.

„Dovedu si jej představit nejen v nejužším vedení strany, ale také jako předsedu strany, který ji vyvede ze současné velmi špatné situace. Jako krizový manažer se v minulosti osvědčil,“ uvedl Pospíšil. Poslanec Onderka za vyjádřenou podporu poděkoval, ale odmítl se k ní blíže vyjadřovat.

Zatímco Onderka se dočkal podpory, ke stávajícímu vedení v čele s Milanem Chovancem je brněnská ČSSD značně kritická. Brněnští sociální demokraté volají po tom, aby se v centrále strany významně obměnilo vedení, a především aby byl příští příští předseda ČSSD volen v přímé volbě.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…