Hlas z ČSSD: Sobotka má dohodu s Kalouskem a KDU. Ale víte co, už je to jedno. Padají preference, je konec

03.05.2017 8:15

Sociální demokraté svého předsedu Bohuslava Sobotku za rozhodnutí podat s celou vládou demisi spíše oceňovali. Výjimkou mezi nimi je například Marie Benešová. Poslankyně a bývalá ministryně spravedlnosti zastává názor, že krizi způsobil sám Sobotka, a když si s ní nevěděl rady, tak utekl.

Hlas z ČSSD: Sobotka má dohodu s Kalouskem a KDU. Ale víte co, už je to jedno. Padají preference, je konec
Foto: Hans Štembera
Popisek: Obhájkyně Marie Benešová

„Nemyslím si, že to je rozumné řešení pár měsíců před volbami. Je to spíše zbavení se odpovědnosti a její přesunutí na bedra prezidenta Miloše Zemana,“ vzkázala Benešová v rozhovoru pro Lidové noviny. Premiér se podle ní měl k věci postavit chlapsky. Krizi podle ní rozdmýchává právě Sobotka, a to už dlouho. Není prý vyloučeno, že jako premiér ví o finančních záležitostech ministra Babiše, které byly uvedeny jako důvod demise, něco více, ale v tom případě to měl veřejnosti vysvětlit.

Jenže to neudělal, a místo toho se do vlastního ministra bez důkazů naváží. Babiš podle ní není odsouzen, a že jej prošetřuje bruselský OLAF, to vůbec nic neznamená, protože tato instituce ani nemá pravomoc udělovat nějaké tresty. „Pro mě nejde o relevantní důkazy, které by umožňovaly ministra napadat, jak se stalo,“ dodala k obviněním na Babišovu adresu.

A připomněla, že kromě Bohuslava Sobotky byli v celé situaci neobyčejně horliví také koaliční lidovci. To vše prý na Benešovou dělá dojem velké politické dohody. „Na mě vše dělalo dojem, že se blíží k menšinové vládě s podporou Miroslava Kalouska,“ upozornila.

Poté, co Sobotka učinil tento krok, se však podle Benešové ukázalo, že byl velmi unáhlený a působí spíše jako křeč. I když na druhou stranu je to prý už do značné míry jedno: „Podívejte, jak padají preference, té už snad nemůže ublížit nic. To už bude jen poslední tečka,“ zkonstatovala.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…