Hlas z USA: Četl jsem o pádu velmocí. Teď to vidím za oknem

03.05.2023 18:15 | Ze sítí

Americký komentátor a investor Simon Black ostře pálí do administrativy prezidenta Joea Bidena, kterou považuje za naprosto tragickou. Samotný Biden prý svojí prací úspěšně ničí vše dobré, co Spojené státy desítky let tvrdě vybojovávaly, a spěje k úplnému zničení země. USA tíží obrovské dluhy, se kterými odpovědní politici nic nedělají, místo toho v duchu levicového progresivismu ničí tradiční americké hodnoty.

Hlas z USA: Četl jsem o pádu velmocí. Teď to vidím za oknem
Foto: Hns
Popisek: Americká svoboda, ilustrační koláž

Anketa

Jste rádi, že EU rozšiřuje emisní povolenky i na dopravu a bydlení?

1%
98%
hlasovalo: 28098 lidí
Spojené státy se podle Blacka stávají společností strachu, kde se člověk musí bát otevřeně říkat své názory. „Už nemůžete svobodně vyjadřovat své názory beze strachu z represí – zejména pokud jsou v rozporu s názory radikální levice. Osobní názory mohou být snadno považovány za nenávistné projevy, dezinformace, výzvy k násilnostem. Lidem ničí životy ostrakizace a ‚cancel culture‘,“ píše Black ve svém komentáři s tím, že USA začínají připomínat totalitní režim.

Přitom USA podle Blacka stále jsou vrcholem civilizace, společností, která udělala v minulých staletích největší pokrok ke spokojenému životu všech. „Proto je tak frustrující sledovat, jak ji lidé, kteří jsou za ni zodpovědní, ničí. Cihlu po cihle, čtvrť po čtvrti odlamují tento obrovský, záviděníhodný blahobyt střední třídy a před našima očima ho strhávají,“ kritizuje Black Bidenovu administrativu.

Ta zadlužuje zemi v historických měřítkách a přitom se soustředí na prosazování progresivistických myšlenek. „To oni rozšířili státní dluh na rekordních 31,5 bilionu dolarů a hodlají i nadále každoročně přečerpávat daňové příjmy o biliony dolarů. Usilovně při tom pracovali na přebudování dětského vzdělávání. Třeba biologie byla přepsána tak, aby odpovídala nové etice woke kultury. A rodičům, kteří si stěžují na pokles vzdělávacích standardů, vyhrožuje federální vláda,“ tvrdí Black.

A do toho všeho vrcholní politici kupí chybu za chybou a absolutně nechápou, jaké problémy vlastně mají řešit. „Považte, že uprostřed smrtelných vykolejení vlaků, uzemněných letadel po celé zemi, totálního chaosu v národních námořních přístavech je právě teď prioritou ministra dopravy Peta Buttigiega zajistit, aby Ford a General Motors používaly ženské figuríny pro crash testy,“ podivuje se Black.

„Je to tak absurdní, že to zní skoro jako výmysl. A přesto je to naprostá pravda. Nebo si uvědomte, že ministerstvo financí je nyní několik týdnů před nesplácením státního dluhu, protože opět dosáhlo zákonem stanoveného dluhového limitu. Kongres musí schválit zákon, který dluhový strop zvýší,“ pokračuje v kritice Black a pouští se do přestárlého prezidenta Bidena.

„Přesto prezident Spojených států odmítá jednat o snížení výdajů o jediný cent, aby dosáhl kompromisu se Sněmovnou reprezentantů. Ani cent. Zároveň byl nedávno na videu zachycen, jak si není schopen vzpomenout, kolik má vnoučat, a dokonce ani na to, že se nedávno vrátil z cesty do Irska. Tyto příklady extrémní neschopnosti neberou konce. Je to tak otravné. Dokonce děsivé,“ štve Blacka.

V současné době je navíc podle něj těžké vidět na obzoru nějakou skutečnou změnu k lepšímu. „Jak řekl prezident Biden ve svém prohlášení o znovuzvolení, chce ‚dokončit práci‘. Předpokládám, že tím myslí úplné zničení země,“ píše ironicky Black s tím, že se Spojené státy zničí zevnitř, stejně jako jiné velké civilizace v historii. „Jedna věc je však pochopit úpadek říší a civilizací optikou historie. Něco jiného je sledovat to z okna svého obývacího pokoje,“ dodává Black.

reklama

autor: jma

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Bylo by mi to jedno co s vámi bude, kdyby jste to nepřivezli i k nám...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseF.L.Hek , 03.05.2023 18:34:40

|  14 |  0

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz, včetně upozornění na soci…