Hlasujte pro projekt, můžete vyhrát luxusní nocleh, nabádá kraj

14.04.2012 22:32

V rámci Moravskoslezského kraje začíná v těchto dnech soutěž NejKačka.eu o nejzajímavější projekt za evropské peníze v rámci regionu. Lidé mohou vybírat z 15 vybraných projektů podpořených z Regionálního operačního programu Moravskoslezsko a vyhrát hodnotné ceny. Soutěž pořádá Regionální rada Moravskoslezsko.

Hlasujte pro projekt, můžete vyhrát luxusní nocleh, nabádá kraj
Foto: Hans Štembera
Popisek: Hotel Bílý kůň v Čáslavi

"Vybrali jsme 15 zajímavých staveb a projektů, z nichž si lidé mohou vybrat, který je jim nejvíce sympatický a blízký, nebo jej mají blízko a využívají. Lidem mohou některé soutěžní projekty přijít více užitečné, jako například Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje, nové knihovny v Havířově a Karviné nebo moderně vybavené školy v Bruntále a Velké Polomi.

Pro někoho je zase zajímavější třeba nová scéna Divadla loutek Ostrava nebo cyklostezka okolo Olešné. Je to sice jen malý vzorek z 656 projektů, které jsme od roku 2007 podpořili, ale ukazuje, jak jsou evropské peníze pro náš kraj důležité,“ přiblížil soutěž David Sventek, ředitel Úřadu Regionální rady Moravskoslezsko, kde přijímají, hodnotí a proplácejí žádosti o evropské dotace.

"Zatímco vítězný projekt získá hlavně na slávě, odměna za odevzdání hlasu může být sladká,“ lákal Sventek k hlasování.

Mezi dárky pro veřejnost je ubytování v luxusním hotelu Miura v Čeladné, romantický víkend v Davidově mlýně u Kružberku, odpočinkový pobyt s léčebnými procedurami ve vile Eugen v Karlově Studánce.

Hraje se také o prohlídku slonů zblízka a lístky do ZOO Ostrava, wellness v Relax centru Třinec nebo permanentku a volné vstupy do Kempalandu v Bukovci. Losovat se bude v průběhu soutěže a bezprostředně po jejím ukončení.

Soutěžní projekty kopírují zaměření podpory z evropských fondů a rozmístění po celém kraji. Stejně tomu bylo v roce 2010, kdy se prvního ročníku soutěže zúčastnilo na 9 tisíc lidí.

Regionální rada Moravskoslezsko v letech 2007-2013 zodpovídá za uplatnění přibližně 19 miliard korun z evropských fondů v Moravskoslezsku. Doposud podpořila 656 projektů dopravní infrastruktury, veřejných služeb, cestovního ruchu, regenerace brownfields, rozvoje měst a venkova dotací přibližně 14,5 miliard korun. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…