Hloupost, neznalost, zuří právník. „Odborníci“ plácají, jak prezident porušuje Ústavu, a končí to trháním symbolu demokracie

26.08.2019 20:31

U příležitosti 50. výročí okupace Československa sovětskými vojsky a zásahů československých bezpečnostních složek proti občanům, kteří o rok později proti okupaci protestovali, uspořádal spolek Milion chvilek pochod ve jménu uchování současné svobody. Předseda spolku Mikuláš Minář v závěru akce roztrhal Ústavu. Právník Karol Hrádela prohlásil, že Ústava se za žádných okolností netrhá. A do Mináře se pustil.

Hloupost, neznalost, zuří právník. „Odborníci“ plácají, jak prezident porušuje Ústavu, a končí to trháním symbolu demokracie
Foto: Facebook Karola Hrádely
Popisek: Karol Hrádela

U příležitosti 50. výročí zásahu československých bezpečnostních složek proti lidem, kteří se vzepřeli sovětským okupantům, uspořádal spolek Milion chvilek protestní pochod ve jménu zachování svobody. Předseda spolku Mikuláš Minář spolu s účastníky akce konstatoval, že představitelé jednotlivých státních institucí musí ctít jejich ducha, musí ctít svobodu a demokracii.

A o prezidentovi Miloši Zemanovi pravil, že svůj úřad nectí, že ho pokřivuje, když pošlapává Ústavu, kupříkladu oddalováním odchodu Antonína Staňka z postu ministra kultury.

Aby Minář ukázal, jak moc Miloš Zeman Ústavu nectí, v závěru srpnové demonstrace ji demonstrativně rozcupoval.

„Posláním dnešního setkání je – buďme odvážní a mluvme spolu, pravdivě a otevřeně. Když si uvědomíme souvislosti historických událostí, můžeme lépe porozumět i souvislostem současným,“ řekl ve své závěrečné řeči Minář.

Právník Karol Hrádela uznal, že někdo nemusí mít rád prezidenta Miloše Zemana, to je v pořádku, ale trhat Ústavu – základní zákon státu, to podle Hrádely rozhodně v pořádku není.

„Nevadí mi, že nemá někdo někoho rád, to je normální. Vadí mi, když někdo trhá symbol demokracie a je opěvován rádoby demokratickými novináři či jinými komentátory, kteří neodborně plácají o nerespektování Ústavy jiným. Možná to však není jejich hloupost, ale neznalost. Ani bych se jí nedivil, když naše veřejnoprávní televize si zve odborníky jedné orientace a jiné jen zcela výjimečně a hlavně nepřipouští odbornou diskusi před veřejností. Co kdyby se ta dozvěděla pravdu a to, co odborníci v naší televizi zapomínají uvádět. Třeba by si pak učinila názor se znalostí věci a ne jen takový, jaký někomu vyhovuje,“ napsal Hrádela na sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…