Hluboká rána do srdce. Gott, Vondráčková a další truchlí nad smrtí Alexandrovců

25.12.2016 13:33

Reakce některých českých umělců na to, že většina členů proslulého sboru Alexandrovci zahynula při letecké nehodě, přináší server Blesk.cz.

Hluboká rána do srdce. Gott, Vondráčková a další truchlí nad smrtí Alexandrovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Koncert Alexandrovců ve sportovní hale

„Pana Gotta zpráva o pádu letadla s členy Alexandrovců hluboce zasáhla a vzpomínku na společná vystoupení by si rád uchoval ve své mysli,“ sdělila k tragické události tisková mluvčí Karla Gotta Aneta Stolzová. Gott s Alexandrovci zpíval již několikrát.

„Je to šokující zpráva, která mi ve sváteční ráno zasadila hlubokou ránu do srdce. Mnohokrát jsem s nimi vystupovala, je to úžasný ansámbl. Příští rok máme společně vystupovat na turné po Slovensku. Zatím si netroufám odhadovat, jak to celé dopadne. Je mi to moc líto, v myšlenkách jsem s pozůstalými,“ cituje server šokovanou Helenu Vondráčkovou.

„V roce 2012 jsem byl hostem českého a slovenského koncertního turné legendárního ruského pěveckého sboru Alexandrovci. Byl to pro mne veliký zážitek. A zároveň obrovská zkušenost a čest. Zpráva o tragickém neštěstí, které Alexandrovce postihlo, mne totálně zaskočila, pokazila krásné vánoční svátky,“ prohlásil Martin Chodúr.

Celý text je ZDE

 „Před chvílí jsem se z TV dozvěděl tu smutnou zprávu.  Co se týče reflexí na sítích a v diskusích, tak z nich jsem zatím nečetl ani jednu. Jak rád bych se za chvíli přesvědčil, že lidská tragédie členů jednoho vysoce profesionálního špičkového hudebního souboru, sloužícího převážně potřebám jednoho převážně pochybného režimu s opět rostoucími totalitářskými, imperiálními a rozvratnickými ambicemi, nespustí vlnu uštěpačnosti, zlomyslného zadostiučinění, blábolů o "Božích mlýnech", smažení v Pekle a podobně! Prostě je to velké letecké neštěstí. Pokoj duším zahynulých a sílu jejich pozůstalým!“ připojil se ke kondolencím prostřednictvím svého facebookového profilu fotograf Eugen Kukla.

Lítost vyjádřil i publicista Tomáš Haas. „Chápu, že se lidem nemusely líbit jejich uniformy. Ale nechápu ty, kdo je nenáviděli jako lidi a jako umělce. Byli jedním z nejlepších a nejznámějších uměleckých souborů na světě a nepůjdou lehce nahradit. Je mi to upřímně líto,“ zveřejnil na Facebooku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…