Holec na Fialu: „Ať se jde léčit.“ Ale Válek nesehnal léky

13.10.2023 10:06 | Monitoring

V dalším díle svého pořadu Petr Holec – ŽIVĚ se známý moderátor zaměřil na propad důvěry vládě a odchod jejích voličů ke konkurenci a nazval opět premiéra patologickým lhářem. Dalším tématem byl nedostatek léků a „celonárodní megaprůjem“ ministra zdravotnictví Válka (TOP 09). Nechyběl ani Petr Pavel a jeho výzva ke zrušení práva VETO. Petr Holec si všiml i prezidentovy názorové otočky, kdy se z něj stal „chcimír“. Ale to nebylo vše. Podle moderátora se z Pražského hradu stává „normální prodejní bordel“.

Holec na Fialu: „Ať se jde léčit.“ Ale Válek nesehnal léky
Foto: Xaver Live
Popisek: Petr Holec

Anketa

Hrozí Evropě akutní nebezpečí islámského terorismu?

97%
hlasovalo: 29498 lidí
„Jsme v poločase vlády Petra Fialy, pokud nepadne dřív a utíkají od ní voliči, jako nikdy předtím.“

Těmito slovy začal moderátor Petr Holec další ze svých pořadů Petr Holec – ŽIVĚ a předznamenal tak jeho hlavní téma.

Následně ale divákům sdělil, že ani odchod voličů nezabránil premiérovi v tom, aby se pochválil za poločasové skóre.

„A lhal přitom jako Fiala,“ poznamenal ještě Holec s tím, že premiér je lhaním nemocný.

V dalším průběhu pořadu pak divákům pustil vyjádření jedné z autorek předvolebního průzkumu agentury Kantar, která Holcova slova o odchodu voličů od ODS potvrdila a dokonce se vyjádřila v tom smyslu, že z deseti voličů jich osm odešlo mimo vládní strany. Nejvíce k ANO, ale také SPD.

Důvody odklonu voličů od vládních stran popsala zmíněná analytička především v nekompetentnosti členů vlády, v jejich nekoncepčnosti, chaotičnosti a aroganci.

„Respondenti také uváděli, že vláda neplní sliby a lže lidem. Těm se také nelíbí vysoká inflace, pokles reálných mezd. Podle nich vláda také velmi špatně komunikuje a je zkrátka nečinná,“ dodala ještě pracovnice agentury Kantar při objasňování odklonu voličů od vládních stran, hlavně ODS.

Těmto slovům pak Petr Holec zatleskal a dodal, že analytička Nikola Kopáčová to shrnula perfektně.

„Tedy perfektně to shrnuli voliči,“ dodal ještě s tím, že si tyto chyby stejně Fiala nepřizná.

Holec ale otevřel ještě jedno téma, a to je české „utahování opasků“. K tomu opět Češi sáhli, protože podle moderátora poslechli vládní ekonomické poradce, kteří dokola opakovali „šetřete, šetřete“. A Češi podle Holce šetřili, neutráceli, a tím zpomalili naši ekonomiku.

Poté Petr Holec pustil projev premiéra Petra Fialy, ve kterém bilancuje dva roky svojí vlády.

I tentokrát Holec zatleskal, nicméně tentokrát se slovy: „Ten člověk je patologický lhář. Pojďme se zasadit, ať se jde léčit.“

„Vlastík Válek bombí! Ten člověk je skutečně génius a já mu přicházím na chuť,“ předznamenal na úvod pořadu Holec a k ministru zdravotnictví se vrátil v souvislosti se situací na trhu s léky v České republice a s tím související práce Vlastimila Válka (TOP 09).

„Penicilin dorazil do Olomouce. Pro změnu ale chybí kapky do nosu,“ uvedl téma citací z médií a přidal i další titulky, které podle něj napoví, kdo vlastně řádí na Ministerstvu zdravotnictví.

„Podle Válka je penicilinu dost, musí se hledat, kde ho zrovna mají,“ zněl jeden z titulků Seznam Zpráv.

„Válek slíbil antibiotika z Koreje, realita je ale jiná. Léky do Česka vůbec nedorazí,“ napsaly Lidové noviny.

Ministr zdravotnictví se ale podle Holce činí jinde. Tam mu to podle moderátora za naše peníze jde. Zadal totiž analýzu, která stála miliony a měla objasnit, kolik lidí Válek ovlivní na sociálních sítích.

V souvislosti s přetrvávající absencí léku na střevní problémy Endiaron také Holec zmínil, že ministr Čechům dopřává celonárodní „megaprůjem“.

Přesto ale Petr Holec označil Vlastimila Válka za génia a začíná mu podle svých slov fandit. Důvodem je Válkova strategie. Ministr podle Holce nedokázal zajistit dostatek penicilinu, který je ale u našich sousedů běžně k dostání a pak, když penicilin dorazí do Olomouce, je Válek za vítěze, obdivoval moderátor Válkovu strategii.

Moderátor ale v souvislosti s ministrovou činností zmínil i to, že je Válek neschopný a arogantní šílenec.

Na řadu pak přišel i prezident Petr Pavel. V souvislosti s ním zmínil Holec konec Česka tak, jak jsme ho znali a narážel tak na Pavlovo vystoupení, ve kterém nabádal ke zrušení práva VETO pro státy Evropské unie a které je jednou ze součástí naší národní suverenity.

Jako protipól prezidentova názoru pustil Holec příspěvek, ve kterém na možné zrušení práva VETO reagoval budoucí slovenský premiér Robert Fico.

„Jestli nám seberou právo veta, povím to na plná ústa, tak Evropskou unii budou řídit Německo a Francie,“ je si Fico jistý dopadem tohoto rozhodnutí s tím, že ostatní státy by jen mlčky přihlížely realizaci rozhodnutí, se kterými nesouhlasí.

„Bez práva veta ztrácí členství v Evropské unii význam,“ dodal ještě Robert Fico.

Na základě toho ho moderátor označil za politika a porovnal ho s českým prezidentem.

„Tohle, to je politik. Petr Pavel je guma.“

Holec ale zmínil i jiné vyjádření Petra Pavla. To se týkalo izraelského konfliktu a český prezident v něm nabádal k tomu, aby nepřátelé zasedli k jednacímu stolu.

„Cesta k urovnání jakéhokoli problému nevede před agresivní ozbrojené akce, ale je třeba ji hledat u jednacího stolu s notnou dávkou dobré vůle,“ řekl totiž Petr Pavel a podle Holce se tak zařadil k tzv. chcimírům, kteří jsou trnem v oku vládnoucí koalici i samotného prezidenta, protože vyzývají k ukončení rusko-ukrajinského konfliktu mírovou cestou, tedy zasednutím k jednacímu stolu, jak o tom Pavel hovořil v případě Izraele.

To ale nebylo všechno, o čem chtěl Petr Holec v souvislosti s Pražským hradem hovořit.

V úvodu pořadu totiž zmínil, že za Pavlova prezidentování se z Pražského hradu stává „normální prodejní bordel“. A tato slova hodlal dokázat prostřednictvím hradní kancléřky Vohralíkové. Poukázal přitom na další titulek z médií, který říkal: „Vohralíková dělá z Hradu hnízdo prodejních šmejdů. Můžeme jí říkat Vratislava.“

Titulek evidentně narážel na kontroverzního kancléře bývalého prezidenta Zemana Vratislava Mynáře a Vohralíkovou k němu přirovnával v souvislosti s organizací soukromé akce na Pražském hradě pro skupinu, jíž je Vohralíková členem.

Celé dění na hradě a v okolí prezidenta nakonec Holec charakterizoval větou: „Co věc, to průser.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Penicilín se zřejmě ve velkém vyváží na Ukrajinu,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseFurry , 13.10.2023 13:31:48
a to zvláště teď po ukrajinské ofenzívě, kdy je používán na léčení gangrén a streptokokových infekcí u zraněných vojáků. Proto se neradujme, že popletený stařík Válek něco sehnal, penicilín bude v Česku asi na příděl.

|  16 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…