Horáček čím dál více uvažuje o kandidatuře na Hrad. Kampaň prý povede za své, ne že si z veřejných peněz bude jezdit „za lidmi“ jako Zeman

28.06.2016 13:19

Hudební skladatel a producent Michal Horáček znovu ve studiu Blesku zopakoval, že zvažuje kandidaturu na post českého prezidenta. V této souvislosti zdůraznil, že na rozdíl od současné hlavy státu Miloše Zemana nebudeme jeho volební kampaň platit my, občané. Horáček dle svých slov chvíli o takové možnosti uvažoval, pak ji ale zavrhl a kampaň si prý zaplatí ze svého.

Horáček čím dál více uvažuje o kandidatuře na Hrad. Kampaň prý povede za své, ne že si z veřejných peněz bude jezdit „za lidmi“ jako Zeman
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vyšla kniha o kandidátce na prezidenta Zuzaně Roithové. Jejím kmotrem byl Michal Horáček

Horáček uvádí, že určitým signálem o tom, zda by měl kandidovat na post českého prezidenta, jsou pro něho tisíce ohlasů, které dostává, či výstupy různých anket v novinách nebo televizních stanicích. „Mně ani nejde o to, aby mě lidé podporovali, ale spíše o to, aby se vůbec vyjádřili. To pro mě signalizuje skutečný zájem a relevanci té celé záležitosti,“ vysvětlil Horáček.

Kandidaturu nadále zvažuje, přičemž ale poukazuje na to, že do voleb samotných zbývá stále ještě hodně času. Přesto mu představa stanout v přímé volbě coby jeden z možných kandidátů není cizí. „Je pravda, že s rostoucím zájmem lidí roste i pravděpodobnost, že jednou předstoupím a jednoznačně, nezvratně řeknu dejme tomu: Ano, zkusím to,“ uvedl Horáček s úsměvem.

Případný adept na prezidenta nezastírá, že není spokojen s tím, jak je u nás prezidentská funkce vykonávána, a to nejen v souvislosti s prezidentem Zemanem. Na toto konto Horáček zdůraznil, že on sám má o výkonu prezidentské funkce úplně jinou představu.

Rýpnutí prezidenta Miloše Zemana, který v rozhovoru pro Frekvenci 1 prohlásil, že Michala Horáčka předtím vůbec neznal a musel se na něj ptát svých hradních rádců, Horáčka neudivuje ani neuráží. „Každý má právo sledovat toho, koho chce, a vyjadřovat se o tom, jak chce,“ říká Horáček.

Celý rozhovor ke zhlédnutí ZDE

Ve studiu Blesku také zaznělo, že Horáček nemá takové zdroje, jako má prý Miloš Zeman, který údajně navíc začal svoji volební kampaň už dávno. „Jede do Nejdku, do Veselí nad Moravou – na různá místa, pod hlavičkou, že se setkává s občany. Je to legitimní, prezident by se měl setkávat s občany. „Mám ale takový dojem, že je to součást volební kampaně,“ podotkl Horáček s tím, že Zeman jezdí do krajů za naše peníze. Když k tomu připočteme prostory v Lánech a na Pražském hradě či poradce, kteří mu mohou radit v kampani, má prý Zeman nad svými případnými protikandidáty ohromný náskok.

Horáček si dle vlastních slov chvíli pohrával s myšlenkou, že požádá lidi, aby ho finančně podpořili. Od toho se ale nakonec rozhodl ustoupit. „Koketoval jsem chvilku s tím, že poprosím lidi, jestli když to teda chtějí podpořit a tolik mi o tom píšou, ať pošlou třeba pětistovku na transparentní účet. Ale zrušil jsem to,“ uvedl s tím, že nechce, aby mezi ním a voličem stálo cokoliv jiného.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …