Hovno hoří, napsal spisovatel Šabach. A teď učinil politické prohlášení

09.10.2014 10:10

Občanům Prahy 6 byl adresován dopis spisovatele Petra Šabacha, který je oslovuje před víkendovými komunálními volbami. Autor knih jako „Hovno hoří“ nebo „Opilé banány“ v něm apeluje na spoluobčany, aby podpořili kandidáta hnutí Starostové a nezávislí.

Hovno hoří, napsal spisovatel Šabach. A teď učinil politické prohlášení
Foto: STAN
Popisek: Jan Lacina

„V Dejvicích žiji přes šedesát let,“ zahajuje svůj dopis spisovatel, který tuto pražskou čtvrť zvěčnil i ve svých dílech. Je prý lokálním patriotem, ale současně mu na jeho obvodu řada věcí vadí. Praha 6 má prý oproti jiným oblastem řadu nesporných výhod, dost často se ale jedná o věci, které dostala „do vínku“ bez vlastního přičinění.

„Jsou pražské čtvrti, které takové štěstí neměly, a přesto si nejde nevšimnout, jak se v nich, na rozdíl od Prahy 6, děje v posledních letech něco nového a zajímavého,“ píše. Zejména je to prý tam, kde se obyvatelé angažují dobrovolně a přirozeně, a nečekají, co pro ně radnice připraví. Na „šestce“ se prý nic takového neděje.

Celý dopis ZDE.

Tento obvod hlavního města prý v poslední době neměl štěstí na starosty. Za působením Pavla Béma se prý spisovatel Šabach ohlédl v úžasu, zatímco za jeho rozhazovačným nástupcem Tomášem Chalupou už přímo v hněvu. „Tohle už tak nějak nechci. Nechci se neustále ohlížet buď v úžasu anebo snad hněvu,“ svěřuje se spoluobčanům.

Byl by rád, kdyby se věci dělaly lépe, zejména pro „obyčejné občany“. Proto se rozhodl podpořit kandidáta na starostu Prahy 6 Jana Lacinu, kterého prý dlouho zná jako slušného člověka a patriota. Proto spisovatel podporuje i jeho hnutí Starostové a nezávislí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…