Hovorka: Naše komunikační technologie bodují v zahraničí, mohou posílit i českou armádu

04.04.2024 10:16 | Monitoring

Uherskohradišťská společnosti MESIT, která má více než sedmdesátiletou tradici, se dlouhodobě specializuje na vývoj taktických komunikačních systémů. Tým tamních odborníků teď přišel s revoluční inovací. Pod označením Exterkom VICM 300 představil nový systém vnější komunikace, který umožňuje posádkám bojových vozidel hlasitě oslovit okolí z bezpečné vzdálenosti. Tento systém je tak připraven posílit nejen bezpečnost českých vojáků, ale může mít i širší využití v civilní sféře.

Hovorka: Naše komunikační technologie bodují v zahraničí, mohou posílit i českou armádu
Foto: Archiv Jaroslava Hovorky
Popisek: Obchodní ředitel společnosti MESIT asd Jaroslav Hovorka

„Systém Exterkom VICM 300 vychází z našich znalostí a zkušeností z dlouholetého vývoje taktických komunikačních prostředků. Identifikovali jsme potřebu posádek bojových vozidel mít možnost verbální komunikace s okolím z bezpečné vzdálenosti, což je klíčové zejména v rizikových situacích. Díky našemu vývojovému týmu jsme tak mohli přinést na trh tento unikátní systém, který nyní nachází uplatnění nejen v armádách zahraničních zákazníků, ale může posílit i operační schopnosti Armády České republiky,“ uvedl Jaroslav Hovorka, generální ředitel společnosti MESIT asd, která je součástí skupiny OMNIPOL, v nedávném rozhovoru pro odborný magazín CZ DEFENCE
 
Podle jeho slov přináší tento systém několik klíčových vlastností, které z něj činí výjimečný komunikační prostředek. Jednou z nich je schopnost oslovit okolí z bezpečné vzdálenosti až několika stovek metrů, což výrazně snižuje riziko pro posádku vozidla. Tato technologie není pouze pro armádní využití, ale může být uplatněna i při řešení civilních situací, jako jsou živelné katastrofy či mimořádné události.
 
Hovorka dále zdůraznil výhody nového systému v podobě jeho odolnosti vůči náročným podmínkám prostředí a snadné obsluze. Tento systém lze také propojit s dalšími komunikačními prostředky, což přispívá k celkovému zlepšení komunikačních schopností uživatele.
 
Na otázku, zda by měla být tato inovace součástí vojenské výbavy Armády České republiky, Hovorka jednoznačně odpověděl: „Ano, věříme, že Exterkom VICM 300 může zvýšit operační schopnosti a bezpečnost našich vojáků. Jsme hrdí na to, že tato technologie je vyvíjena a vyráběna přímo v České republice, což představuje příležitost k aktivní spolupráci našeho průmyslu s armádní sférou."
 
Systém z moravské továrny představuje významný krok vpřed ve vývoji komunikačních technologií a je připraven posílit bezpečnost jak vojenských, tak civilních struktur. Díky svým inovativním vlastnostem a schopnosti reagovat na potřeby uživatelů může tento systém představovat klíčovou součást modernizace a zvýšení efektivity komunikačních procesů ve 21. století.
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Karel Výborný

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

???, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMilan J , 04.04.2024 11:39:59
Mikrofon, zesilovač a reprák?

|  5 |  0

Další články z rubriky

Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

18:40 Fialovy granáty. 1000 dolarů marže? Babišovo výbušné video

Předseda hnutí ANO Andrej Babiš nepřestává ve své kritice vlády Petra Fialy (ODS); vzal si na mušku …