Hradnímu Jaklovi prý vyhrožují. Kvůli amnestii mu chodí sprosté esemesky

21.01.2013 8:52

Prezidentskou amnestii dále obestírají tajemství ohledně jejích tvůrců. Média jmenovala tři osoby, které údajně měly být jejími autory, zatímco Hrad i ministr spravedlnosti informaci popřeli. Lidé však mají jasno. A například hradnímu kancléři Ladislavu Jaklovi dávají jasně najevo, co si myslí.

Hradnímu Jaklovi prý vyhrožují. Kvůli amnestii mu chodí sprosté esemesky
Foto: Lukáš Petřík
Popisek: Pivo s názvem Jakl na Hrad

Podle informací, které se objevily v médiích, měli amnestii sepsat prezidentský tajemník Ladislav Jakl, hradní právník Pavel Hasenkopf a docent Zdeněk Koudelka z Nejvyššího státního zastupitelství. Během víkendu však ministr spravedlnosti Pavel Blažek popřel účast státního zástupce Koudelky, který jej prý osobně ujistil, že text amnestie nepsal. Hasenkopf se zase distancoval na svém blogu. Připustil, že zpracoval návrh amnestie, ale s finálním produktem prý nemá nic společného.

„Není pravdou, že amnestii připravovala trojice Jakl, Hasenkopf, Koudelka. Připravoval ji prezident republiky v osobních debatách se svými blízkými spolupracovníky. To říkám stále,“ reagoval pro Lidové noviny sám prezidentský tajemník Jakl.

Ten také uvedl, že jeho uvedení mezi autory amnestie mělo za důsledek, že mu různí lidé začali vyhrožovat. Během víkendu mu prý začaly chodit výhrůžné textové zprávy.

Vyostřená atmosféra kolem novoročního generálního pardonu prezidenta republiky je prý i záměrně přiživována opozicí. Ta se kvůli ní v týdnu neúspěšně pokusila vyslovit nedůvěru vládě a stále pokračuje v ostrých výrocích.  Například prezidentský kandidát a místopředseda ČSSD Jiří Dienstbier uvedl, že „takto šílená amnestie nemůže být náhoda.“ Náhodou podle něj rozhodně není, že se na amnestii nepodíleli úředníci z Ministerstva spravedlnosti, ani z prezidentské kanceláře.   

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…