Hrdina z britského parlamentu: Kolemjdoucí náměstek ministra poskytoval první pomoc pobodanému policistovi

22.03.2017 18:45

Události před londýnským parlamentem již nejspíš mají prvního hrdinu. Je jím Tobias Ellwood, náměstek britského ministra zahraničních věcí Borise Johnsona. Ten měl poskytnout první pomoc policistovi, kterého pobodal útočník před britským parlamentem.

Hrdina z britského parlamentu: Kolemjdoucí náměstek ministra poskytoval první pomoc pobodanému policistovi
Foto: pixabay.com
Popisek: Londýn

Náměstek ministra zahraničí Tobias Ellwood podle informací z britských médií ví velmi dobře, co je to terorismus. V roce 2002 měl přijít o bratra při výbuchu na Bali. Přesto nyní neváhal a začal poskytovat první pomoc policistovi, který střežil budovu parlamentu ve Westminsteru a při tom jej pobodal útočník, který se do areálu pokoušel dostat. Policistův kolega poté útočníka postřelil.

Jeden ze svědků popsal, že muž hovořil se dvěma policisty u brány do areálu parlamentu. „Měl něco v ruce. Přistoupili k němu dva policisté ve žlutých bundách. Jeden z nich najednou padl k zemi. Druhý běžel pro pomoc. Muž se rozeběhl směrem ke vstupu do parlamentu. Ostraha na něj nejprve zakřičela, pak na něj třikrát nebo čtyřikrát vystřelili,“ líčil svědek.

Náměstek Ellwood, někdejší kapitán britské armády, se měl v parlamentu v době útoku pohybovat u vchodu, a tedy viděl, jak se útočník pokouší proniknout. Po jeho zneškodnění se okamžitě ujal záchrany policisty a poskytl mu dýchání z úst do úst. V jeho záchraně vytrval i po příjezdu dalších policistů, dokud na místo nedorazila záchranka.

 

 

Svědectví o hrdinském činu náměstka Ellwooda poskytlo hned několik svědků, z médií s ním jako první přišel web deníku The Telegraph.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…