Hřib a Čižinský opět bodují. Zdemolovaná Praha bez turistů chystá oslavu návratu kulturního života

08.08.2020 17:30

Pražské Výstaviště se na konci léta promění na tři týdny v prostor se scénami, kde se odehraje slavnost nazvaná Praha ZÁŘÍ. Od 8. do 28. září se na ní představí největší pražské festivaly Designblok, MFF Praha – Febiofest, Letní Letná, Metronome Prague Music & Arts Fair, Pražské jaro, Signal Festival, United Islands of Prague.

Hřib a Čižinský opět bodují. Zdemolovaná Praha bez turistů chystá oslavu návratu kulturního života
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

Anketa

Prospěl Dominik Feri české politice?

3%
97%
hlasovalo: 15080 lidí
Akce se bude konat ve venkovní části Výstaviště, kde bude areál rozdělen na několik menších zón. To podle Davida Gaydečky, jednoho z iniciátorů akce, nabídne intimní divácký zážitek.

„Díky vstřícnosti Prahy, Výstaviště a mnohých partnerů přicházíme společně se všemi aktéry s nečekanou akcí, jaká se ve světě zatím asi neodehrála. Ohromná solidarita všech pořadatelů a partnerů, kteří teď neřeší, jestli si někdo s někým konkuruje nebo zastává jiné názory na to, co by měla být ta nejlepší kulturní aktivita, je přesně něco, co tato komplikovaná doba potřebuje. Pokud podobné aktivity existují nebo právě vznikají i jinde na světě, je to jedině dobře,“ sdělil své pocity Gaydečka.

Dodejme, že kvůli koronavirové krizi se v hlavním městě ubytovalo ve druhém čtvrtletí jen 138 tisíc lidí. To je téměř o 94 procent méně než loni. Vyplývá to z údajů Českého statistického úřadu. Praha je tak nejpostiženějším regionem z hlediska propadů návštěvnosti v celém Česku.

Jak bude nejvyšší vedení města v čele s primátorem Hřibem situaci řešit, doposud není jasné.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…