Hřib prezidentem. Co vy na to? Piráti jsou nadšeni

25.05.2021 19:03

Pražský primátor Zdeněk Hřib (Piráti) v den svých čtyřicátých narozenin v nadsázce prohlásil, že nyní již může kandidovat na prezidenta. „Prezident Hřib,“ chytil se ihned pirátský europoslanec Mikuláš Peksa a přidalo se mnoho Hřibových fanoušků.

Hřib prezidentem. Co vy na to? Piráti jsou nadšeni
Foto: Hans Štembera
Popisek: Primátor hl. m. Prahy Zdeněk Hřib

„Dnes slavím své čtyřicáté narozeniny. Jde o zásadní životní milník, protože prolomením této věkové hranice získává člověk leckteré výhody. Třeba že může kandidovat do Senátu nebo na prezidenta. Kromě teoretických možností je tu ale jedna zcela zásadní praktická výhoda. Konečně se totiž můžu registrovat k očkování,“ napsal v ironii Hřib na Facebooku a nečekal, co se pod příspěvkem strhne.

Zmínka o kandidatuře na prezidenta totiž vzedmula vlnu komentářů, vyjadřujících Hřibovi podporu.

„Prezident Hřib,“ reagoval stručně pirátský europoslanec Mikuláš Peksa a vysloužil si velmi kladnou odezvu.

„Proč ne, z těch momentálně přiznaných kandidátů jsem si zatím nebyl schopen vybrat, tohle by byla minimálně zajímavá možnost,“ napsal třeba David Benedík.

Hřib není prvním politikem, kdo v souvislosti se čtyřicátými narozeninami zmínil možnou prezidentskou kandidaturu. Podobně přemýšlel v roce 2015 také europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09). To svérázný starosta Řeporyjí Pavel Novotný ani na čtyřicátiny nečekal a do světa poslal v loňském roce zprávu, že hodlá kandidovat v prezidentských volbách v roce 2028.

„Chystám se prezidentovat od roku 2028, pokud Miloš Zeman řádně dokončí mandát. V reálu o rok dříve, když Bůh dá a Ovar odejde do věčných lovišť před koncem mandátu,“ napsal Novotný, který je podle svých slov na úřad prezidenta připraven. „Jsem psychicky zcela zdráv, nadprůměrně inteligentní, rozhoduji se chladnokrevně a mám správně nastavený hodnotový žebříček... ostuda republiky je Zeman. Až budu prezident, budu jako Havel,“ dodal Novotný.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jma

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…