Hřiba vybrali mezi osobnosti evropské politiky. Je to prý „maják naděje“ v regionu temna

07.12.2020 17:19

Pirátský primátor Hřib je prý snílek a jeden z nejvlivnějších Evropanů! Je v dobré společnosti. Merkelová i Leyenová. Čočku od bruselského politického serveru zato dostal Vladimír Putin i ruský podnikatel. Jsou to prý „narušitelé“.

Hřiba vybrali mezi osobnosti evropské politiky. Je to prý „maják naděje“ v regionu temna
Foto: Repro Facebook Zdeňka Hřiba
Popisek: Pražský primátor Zdeněk Hřib vyjádřil podporu svému varšavskému protějšku

Anketa

Jste pro to, aby vláda znovu zavřela obchody a restaurace?

52%
48%
hlasovalo: 15094 lidí

Pražský primátor Hřib se umístil v tzv. kategorii snílků za to, že se údajně snaží z české metropole učinit „maják naděje pro liberály v regionu sklouzávajícím k pravicovému autoritářství“. Hřib na umístění do žebříčku reagoval slovy, že si toho moc váží a že je třeba podporovat Prahu, protože tím se podporuje otevřenost a svoboda ve střední Evropě.

V čele této skupiny je předsedkyně Evropské komise Von der Leyenová za to, že prý v prvním roce ve funkci představila návrhy na aktivnější společný přístup EU v řadě oblastí. Nenechala se prý zastavit ani koronavirovou pandemií, kterou chce využít k posílení role Evropské unie a Bruselu.

Podle hodnocení známého bruselského serveru Politico „nic neodráží stav dnešní evropské politiky lépe než fakt, že její standartu nese politička mířící na odpočinek“. Reaguje tak na ohlášený odchod Merkelové z politiky příští rok.

Kancléřka podle webu prý dokázala provést Evropu koronakrizí, když myslela spíše na „stabilitu než na ambice“. Poradila si údajně jak s vytvořením krizového fondu EU, k jehož odblokování se snaží přesvědčit Maďarsko a Polsko, tak s konfrontačním přístupem lídrů typu Donalda Trumpa či Vladimira Putina, myslí si deník.

Další kategorii, označovanou webem jako narušitelé, ovládl Rus Pavel Durov, jehož síť Telegram poskytuje platformu pro šíření libovolných informací. Kromě například shromáždění běloruské opozice se pomocí Telegramu mohou prý domlouvat i lidé propagující násilí, zdůvodnil web svůj výběr. Mezi další osoby v této kategorii zařadil ruského prezidenta Vladimira Putina nebo šéfku italské krajní pravice Giorgiu Meloni.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: AZy

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…