Hrozí návrat šíbrů, píše exministr ke Klausovi se Zemanem

01.03.2013 11:13

Někdejší poslanec za ODA Pavel Bratinka v komentáři pro páteční MF Dnes varuje před tím, co českou politiku čeká, až na Hrad usedne Miloš Zeman. Sídlo českých králů a prezidentů podle jeho názoru obchází duch opoziční smlouvy - návrat šíbrů a přehlížení voličů.

Hrozí návrat šíbrů, píše exministr ke Klausovi se Zemanem
Foto: hns
Popisek: Václav Klaus a Miloš Zeman

"Od paktu z roku 1998 nás sice dělí již patnáct let, ale neblahé důsledky jeho uskutečnění a hlavně jeho beztrestnosti ve vědomí lidí bezesporu trvají: Snížená ochota jít k volbám a naopak zvýšená odvaha a vůle politických šíbrů předvolebním humbukem se dostat k moci bez ohledu na míru prolhanosti a prázdnoty tohoto humbuku," píše Bratinka, který připomíná, že v roce 1998 Václav Klaus voliče mobilizoval proti Zemanovi, voliči Klausovi uvěřili a hle, po volbách tak vlastně umožnili existenci menšinové vlády ČSSD, kterou ODS věrně strážila.

To vedlo k poklesu zájmu o politiku u občanů a k nástupu šíbrů k penězovodům. ODS  střežila mnohé podivné jednání vlády. Po nástupu Miloše Zemana do funkce prezidenta bude možné zjistit, jak moc je tato vazba mezi ním a Václavem Klausem ještě pevná a bude dobré sledovat, co Klaus učiní po odchodu z Hradu. Podle Bratinky totiž hrozí, že korupční nálady opět vzrostou. Stejně tak bude zajímavé sledovat, jak moc se Zeman přikloní k EU, když současně avizuje otevřenost k Rusku.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…