Hrozivá čísla a nárůst. Takto koronavirus decimuje Itálii, Francii, Británii...

26.03.2020 21:20

Od středy v Itálii narostl počet nakažených koronavirem o 6 203. Počet osob pozitivně testovaných na přítomnost nového typu koronaviru dál rychle narůstá i ve Francii, za poslední den jich přibylo 3 922. Vysoký denní nárůst bilance hlásí Británie, kde je nových případů nákazy koronavirem 2 129, denní vývoj současné epidemie ukázal server Worldometers.info.

Hrozivá čísla a nárůst. Takto koronavirus decimuje Itálii, Francii, Británii...
Foto: Repro Youtube
Popisek: Pandemie koronaviru v Itálii

Itálie má 6 203 nově nakažených za posledních 24 hodin, celkový počet infikovaných lidí je 80 589. Na 8 215 dnes vzrostl počet lidí, kteří v zemi podlehli nemoci způsobené novým typem koronaviru. Bilance obětí se tak od středy zvýšila o 712.

Anketa

Vadí vám vládní nařízení, ať lidé během karantény nejezdí na chaty a chalupy?

9%
91%
hlasovalo: 25930 lidí
Vysoký nárůst je i ve Francii, zde je celkem 29 155 infikovaných lidí, za den jich přibylo 3 922. Počet mrtvých v zemi kvůli nemoci způsobené novým koronavirem vzrostl za 24 hodin o 365 na 1 969.

Hrozivý nárůst nakažených lidí hlásí i Británie. V zemi je 11 658 nakažených lidí, za poslední den přibylo 2 129 nově nakažených lidí. Nemoci podlehlo od včerejšího večera 115 lidí, celkem jich zemřelo 578. Pro zemi je to rekordní denní nárůst bilance.

V Česku počet lidí nakažených koronavirem stoupl na 1 925, za poslední den je zde o 271 více potvrzených infikovaných lidí. Koronaviru podlehlo celkem devět lidí, z nichž tři přibyli právě dnes. Přesný vývoj v číslech můžete každý den sledovat na https://www.worldometers.info/coronavirus.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: nab

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…