Hrušínský: „Hele, k*nda.“ Zeman a Babiš polili živou vodou nýmandy. Samozvaní umělci, ušmudlaná bída

14.09.2020 13:31

Krajské a senátní volby se blíží. A budou příležitostí zastavit „ataku nevkusu a ušmudlané bídy“. Alespoň si to myslí principál Divadla Na Jezerce Jan Hrušínský v textu, který sepsal pro server Neovlivní.cz Sabiny Slonkové. Zeman s Babišem prý „polili nýmandy živou vodou“, Zeman podle něj navíc zaštítil „neonacistické setkání“. A následoval útok na diváky Babovřesk a Kameňáku.

Hrušínský: „Hele, k*nda.“ Zeman a Babiš polili živou vodou nýmandy. Samozvaní umělci, ušmudlaná bída
Foto: Koláž PL
Popisek: Příznivec eura, herec a principál Jan Hrušínský

„Žijeme ve zvláštní době. Jsme svobodní, máme demokracii, máme se nejlíp, jak jsme se kdy měli – ale jsme smutní a se stavem společnosti nespokojení,“ začíná svůj text principál a dodává, že mu toto období připomíná počátky normalizace v letech 1969 až 1971, i když tehdy se o svobodě ani demokracii nedalo mluvit. „Pražské jaro 1968 přineslo naději, že svobody a snad i demokracie jednou dosáhneme. Byla cítit ve vzduchu, byla blízko, ale přišli jsme o ni naráz během jediné srpnové noci. Ostnaté dráty se nám zaryly do duší víc než před tím. Netalentovaní a zamindrákovaní jedinci zvedli pyšně hlavy a všem dali najevo, že teď budou mít hlavní slovo oni. A měli,“ povzdechl si herec.

Anketa

Považujete Miloše Zemana za lháře?

21%
79%
hlasovalo: 16087 lidí

Tato situace prý připomíná dnešek, protože prezident Zeman s premiérem Babišem prý „polili živou vodu všechny nýmandy“, jež se derou na slunce. „Slova sprostoty a lží vyřčená veřejně prezidentem snížila práh našeho vnímání a hulvátům a podvodníkům dala zelenou. Udávání, vulgarita a neomalenost se staly součástí našich životů. Porušování všech pravidel prezidentem i trestně stíhaným předsedou vlády, pozitivně lustrovaným estébákem, který kariéru zahájil jako člen KSČ udáváním a donášením na své přátele, zbavilo mnoho lidí zábran k jakékoliv špatnosti,“ stýská si principál.

Jako důkaz špatnosti dává, že dochází k „neonacistickým srazům“ zaštítěným prezidentem republiky. Čímž naráží na vlastenecké setkání v Příčovech. A stěžuje si, že se ho „hrdě účastní“ redaktoři veřejnoprávního rozhlasu a členové Rady České televize. „Hranice našeho vkusu je denně atakována médii (většinu jich vlastní sám trestně stíhaný premiér), dezinformačními weby, na jejichž chod často přispívá Rusko nebo je samo řídí,“ popisuje dále Hrušínský, co se mu nelíbí.

Ani produkce v kultuře není Hrušínskému po chuti, např. vulgární filmové komedie. „Kameňáky, Babovřesky, Ženy na vrcholu, Chlapi na střídačku, Castingy na lásku, kde muži sledující fotbal komentují hlavní hrdinku slovy: ‚Hele, ku*da‘, a kde okatý product placement propagované výrobky spíše poškozuje, nesplňují ani ta nejzákladnější pravidla filmového řemesla, která kdysi nastavily osobnosti kvalit Jiřího Menzela, Oldřicha Lipského nebo Miloše Formana,“ míní principál divadla a dodává, že vrchu nabývají „samozvaní umělci“.

Ani vláda neušla Hrušínského kritice, té prý jako velký úspěch stačí, když vlak dojede do stanice a nesrazí se nebo řidič dojede po D1 bez zpoždění. I kvalita jídla byla zmíněna: „Součástí našich životů se staly slepice týrané v klecích kvůli zisku několika politiků, plesnivá kuřata a párky bez masa.“

Dále principál tvrdí, že dnešní nejbohatší kapitalisté začínali v KSČ nebo dokonce v StB. „Nebo jen jako veksláci kšeftující s bídou socialismu a jeho pseudo devizovou politikou,“ doplnil a dodal důsledky: „Proto dodnes nemáme euro, ale chatrnou a nespolehlivou korunu.“ Dodal, že dolarová konta mají vládci většinou v jiných zemích či v daňových rájích a že Andrej Babiš získal své jmění zcela neprůhledným způsobem v éře Václava Klause a Miloše Zemana.

Na závěr Hrušínský opět vzpomíná na rok 1968 a na ruské vojáky. „Ti nejhorší z nás je tenkrát do Československa pozvali, aby si zajistili svou umaštěnou existenci a bez odpovídajících schopností a talentu dosáhli na funkce, po kterých toužili. Ti nejhorší z nás se o totéž snaží i dnes. Ataku nevkusu a ušmudlané bídy bychom se my ostatní měli začít bránit. V krajských a senátních volbách budeme mít příležitost. Nepromarněme ji,“ vyzývá.

V textu chybí zmínka o Miloši Vystrčilovi a Číně, ale toto téma Hrušínský vytěžil už o týden dříve, když šéfovi Senátu poděkoval za jeho tchajwanskou misi. „Fascinující jsou reakce na tuto cestu: Od výhružek čínských komoušů o vysoké ceně, kterou prý Vystrčil zaplatí, až k úsměvné zlosti Václava Klause, kterého zájem světových médií o Vystrčila vyprovokoval k prohlášení, že nejvyšší ústavní činitel ČR (po prezidentovi) je nulka – a co víc – domnívaje se, že mu tím uškodí, přirovnal Miloše Vystrčila k Václavu Havlovi, protože Havel prý s podobně nezodpovědnými klukovinami začal,“ řekl Hrušínský.

A pochválil také Věru Kuberovou: „Obdivuji paní Věru Kuberovou, která odmítla převzít na Hradě státní vyznamenání pro svého manžela. Zeman se medailí pro Jaroslava Kuberu chystal vyznamenat svoje svědomí. A dostal zaslouženě holí.“

Co se týče eura, Hrušínský je jeho podporovatelem už nějakou dobu. Před rokem se snažil příznivce koruny odradit hrozbou, že budou platit na dovolené obrovské poplatky šejdířům. „Řekli vám Miloš s Andrejem, že vás při každé směně šidí? Neřekli, že? Já to tušil! Oni si asi myslí, že jste blbí, že si to neumíte spočítat a že jim na to skočíte,“ snažil se principál.

Pro Neovlivní.cz se koneckonců už jednou zasnil, jak by to vypadalo, kdyby Česko splnilo svůj závazek a přijalo euro. „Ze dne na den se z občanů dvojí kvality stali lidé rovnocenní s miliony obyvatel eurozóny. Češi náhle přestali být okrádáni při každé sebemenší směně korun, při každé cestě do zahraničí, při každém obchodu českých podnikatelů,“ snil principál.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…