Hulváti! Urážka ženy. Babiš vyletěl z kampaně Pirátů a STANu

09.09.2021 20:30

Andrej Babiš jako tasemnice přirostlá ke státní pokladně? Tvrdí to Piráti, kteří se prý dokážou tohoto “parazita” zbavit. Takto vyhrocené výroky padly na pirátském zahájení kampaně. ParlamentníListy.cz požádaly předsedu vlády o komentář.

Hulváti! Urážka ženy. Babiš vyletěl z kampaně Pirátů a STANu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Andrej Babiš v Mostě

Koalice Pirátů a hnutí STAN uspořádala pozoruhodnou předvolební akci. Padaly tam ostré výroky na adresu současné vlády, především funkcionářů za ANO.

„Ukážeme vám, jak Česku vrátíme budoucnost, chcete to vidět?“ zahájili ostrou fázi předvolební kampaně Bartoš a Rakušan a prozradili, že tématem této fáze má být „země bez dluhů a korupce“.

Šéf Pirátů pak kritizoval zadlužení, které Česku způsobila současná vláda premiéra Andreje Babiše (ANO) a uvedl, že je třeba se zbavit „tasemnice, která přirostla ke státní pokladně“. „A společně to dokážeme – nejdůležitější přece je nechat tyhle tasemnice vyhladovět. Proto první věc, kterou uděláme, je, že zmrazíme výdaje tohoto státu a tím ho donutíme šetřit,“ sliboval Rakušan.



Lídři opoziční koalice se také dříve zavázali k investičnímu plánu “Bilion pro budoucnost”. Shodou okolností už před vypuknutím covidu nechal premiér Babiš zpracovat obří Národní investiční plán, jehož výdaje byly 1000 miliard, tedy bilion korun.

Zpět ale k “tasemnici”. Piráti na zahájení horké fáze předvolební kampaně přivezli i speciální polepený autobus pojmenovaný “švindlbus”. Ten je opatřen různými hesly zaměřenými proti současné vládě. Je na něm zmíněný Andrej Babiš vyobrazený jako tasemnice, ministryně financí Schillerová zobrazená jako pijavice a zdobí ho další hesla, jako například “otrávená Bečva”.



Anketa

Je generace lidí narozených po roce 1980 připravena plně převzít vládu nad Českem?

3%
95%
hlasovalo: 10895 lidí
Redakce se obrátila na předsedu české vlády s otázkou, jak tyto narážky a označení vůči své osobě komentuje. Babiš se s Piráty a STANem vypořádal bez zaváhání.

Premiér zopakoval svůj dlouhodobý názor, že Piráti kromě útoků nenabízí nic pozitivního. “Jediným tématem Pirátostanu je antiBabiš. Nemají smysluplné téma ani pořádný program. Řeší jen mě a myslí si, že díky útokům na mě a naše hnutí získají nějaké hlasy. O lidi jim vlastně vůbec nejde. Vše chtějí řešit skrze zákazy, větší daně, sdílení majetku a odevzdáním náší národní suverenity do Bruselu,” reagoval pro ParlamentníListy.cz.

“Že zobrazí ministryni financí, ženu, jako pijavici, je vrchol a dokazuje to fakt, že se neštítí vůbec ničeho. Jsou to nevychovaní hulváti, kteří bez sebemenších zkušeností chtějí řídit náš stát. Což je totální riziko. Stačí se podívat na to, jak řídí naše hlavní město a vidíte, že tihle lidé jsou možná všehoschopní, ale rozhodně ne schopní cokoliv smysluplně řídit,” má jasno Andrej Babiš.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

20:11 Zhrození nad Pavlem: Kdo mu psal projev? Přednesl argumenty proti angažmá ČR v aliancích

Při pietním aktu na Vítkově podle publicisty a novináře Petra Žantovského prezident Petr Pavel zapom…