Hybášková v ČT mluvila o Islámském státu: Jde jim o zisk, obchod s lidskými orgány, ženami i uměním

03.10.2014 22:38

Vedoucí delegace EU v Iráku Jana Hybášková se v pátečních Událostech, komentářích vyjádřila k válce s Islámským státem. Podle jejího názoru je to stát stojící toliko na zločinu, na prodeji lidských orgánů, žen i významných památek. Na druhé straně také platí, že sunnité žijící v oblasti volali o pomoc dlouhé měsíce a nikdo je nevyslyšel, až tzv. Islámský stát. Nakonec si i trochu rýpla do českých občanů.

Hybášková v ČT mluvila o Islámském státu: Jde jim o zisk, obchod s lidskými orgány, ženami i uměním
Foto: Archiv
Popisek: Irák

„Islámský stát je státem organizovaného zločinu,“ zdůraznila v úvodu svého vystoupení Hybášková. V tomto „státě“ jde prý především o prodej ropy, ale také o prodej lidských orgánů, žen, dětí, ale také památek nedozírné hodnoty. Skupiny bojující v jednom šiku prý spojuje především zisk.

Současně ale platí, že tuto strukturu vedou lidé, kteří přislíbili určitou ochranu sunnitskému obyvatelstvu. Sunnité žijící v oblasti se ochrany dovolávali dlouhé měsíce. Podle Hybáškové až dvaadvacet měsíců, ale nikdo je neposlouchal, až Islámský stát. Otázkou je, jak dlouho dokáže svým obyvatelům poskytovat jídlo.

V závěru svého vystoupení ocenila české diplomatické zastoupení v Iráku, které prý funguje velmi dobře a skutečně se snaží plně reprezentovat české zájmy. „Přeju českým diplomatům a nejen sobě, aby Bagdád zůstal bezpečný a Irák zůstal jednotným státem,“ prohlásila. Situace v Iráku podle jejího názoru rozhodně není růžová, ale prý se jí dotýká spíš to, když přijede do Česka, kde se žije v porovnání s Irákem velmi klidně a lidé si tu pořád na něco stěžují.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…