I z prů*eru jak Brno ten Fiala udělá hezké video. ODS oslavuje nejlepšího premiéra, Holec se jen směje

01.12.2022 19:56 | Ze sítí

„I když je pr*ser jako Brno, tak Petr Fiala se oslaví a zareaguje na to nějakým hezkým propagačním videem,“ pravil komentátor Petr Holec. A pořádně se rozjel. Naložil premiérovi, předsedovi Ústavního soudu Pavlovi Rychetskému, prezidentské kandidátce Danuši Nerudové i senátorovi ODS Tomáši Jirsovi.

I z prů*eru jak Brno ten Fiala udělá hezké video. ODS oslavuje nejlepšího premiéra, Holec se jen směje
Foto: Reprofoto: YouTube
Popisek: Petr Holec

Komentátor Petr Holec se s tím na svém streamu opět nemazal a konstatoval, že Petr Fiala z jeho pohledu opravu není úspěšný premiér, i když si to sám o sobě předseda ODS pravděpodobně myslí. Podle Holce Fiala nezvládl covidovou vlnu, i když to o sobě říká. Poslední covidovou vlnu zažil z pohledu komentátora ještě Andrej Babiš (ANO) v pozici předsedy vlády. „Měli štěstí, že je s covidem trefila už ta další mutace, protože nemocnice jsou v podstatě prázdný a covid dneska nikdo neřeší. Řešíme spíš složenky za plyn a elektřinu,“ uvedl Holec.

Uznal, že Fiala zvládl uprchlickou vlnu z Ukrajiny, jen přidal otázku, zda pomoc Ukrajincům nebyla moc velkorysá. „A plýtvavá a v podstatě způsobila to, že si Češi začali říkat, jak je možný, že ukrajinská rodina dostane za jistých podmínek vyšší pomoc než česká rodina, i když to česká rodina všechno platí,“ pravil Holec.

„V ODS dneska můžou říct: máme premiéra, který se umí oslavit nejvíc v historii. I když je pr*ser jako Brno, tak Petr Fiala se oslaví a zareaguje na to nějakým hezkým propagačním videem,“ pokračoval Holec.

Vzal si na paškál i senátora ODS Tomáše Jirsu, který v rozhovoru s Lubošem Xaverem Veselým prohlásil, že „v České republice jsme si žili jako ve Švýcarsku, jenom jsme to nevěděli“. Holec nad takovým prohlášením kroutil hlavou. „Ten člověk evidentně nebyl ve Švýcarsku.“ Holec upozorňoval, že ve Švýcarsku mají přece jen vyšší životní úroveň než v Česku.

Vláda podle něj projevuje drzost, protože čím víc věcí dělaá pozdě, tím větším množstvím propagandy obyvatelstvo zahrnuje. „Tohle jsme tady ještě nezažili,“ kroutil hlavou Holec.

Je však toho názoru, že nelze vyloučit, že z ničeho nic přijdou předčasné volby.

„To se může stát prostě. Ráno se někdo probudí, shodí vládu a je to tu. Tu zkušenost už tady máme,“ poznamenal.

Poté sepsul všechny, kteří např. SPD či KSČM označují za nedemokratické strany. Pokud tyto strany prošly demokratickými volbami a mají nastaveny vnitřní demokratické mechanismy a zároveň neusilují o svržení demokracie v Česku, pak jsou z pohledu české legislativy demokratickými stranami.  

Holec je toho názoru, že z jedné strany ohrožuje demokracii v Česku organizátor protivládních demonstrací konaných pod heslem Česká republika na 1. místě Ladislav Vrabel, který tvrdí, že česká vláda uvažuje o jaderném útoku na Rusko. Je přitom obecně známým faktem, že česká armáda nemá k dispozici žádné jaderné zbraně.

Ale na stranu druhou ohrožuje podle Holce demokracii i současná vláda pětikoalice, která z jeho pohledu spustila tak velkou podporu Ukrajiny, že z ní udělala takřka svatou zemi a kritizovala každého, kdo o Ukrajině mluvil jinak. „Já si nepamatuju dobu, kdy by ve vládě zavládl takový strach a autocenzura z toho psát o vládě něco špatnýho,“ poznamenal Holec.

Jako příklad přílišného příklonu některých médií k vládě upozornil na případ Jaromíra Nohavici, který složil popěvek zesměšňující závislost evropských poliziků na politice USA. „Stejně všichni víme, že Američané vládnou světu, tak to prostě je. Já si za 33 let nepamatuju autocenzuru novinářů. A teď se ta autocenzura vrátila s vládou Petra Fialy,“ pravil Holec.

Fialově vládě taktéž vyčetl, že neříká na rovinu, že Američané na válce na Ukrajině vydělávají.

Poté přehodil výhybku k přímé volbě prezidenta a kroutil hlavou nad tím, že se generál ve výslužbě Petr Pavel tváří jako nějaká vyšší morální autorita, když před rokem 1989 pilně sloužil v armádě komunistickému režimu. A další prezidentská kandidátka Danuše Nerudová podle Holce vlastně lidem neřekla, proč by měla být prezidentskou právě ona. Holec má za to, že mnohem lepším kandidátem na Hrad je např. odborářský boss Josef Středula, jehož názory jsou veřejnosti dostatečně známy.

V obecné rovině konstatoval, že prezidentské pravomoci jsou v české Ústavě nastaveny tak, že toho prezident příliš mnoho nezmění a nenastartuje. „Že by prezident nastartoval nějakou změnu, jak slibuje tetuše Danuše, to já myslím, že tady vykrádá premiéra Petr Fialu a jeho prázdné fráze, protože to je samozřejmě nesmysl,“ poznamenal Holec.  

Mění se to teprve v okamžiku nějaké politické krize. Tam je podle Ústavy ČR prezident silným hráčem.

V souvislosti s prezidentskými volbami zmínil i předsedu Ústavního soudu ČR Pavla Rychetského. Ten veřejně oznámil, že by si za prezidenta nepřál bývalého agenta StB a Agrofert stojící v pozadí Ústavního soudu. Tím podle Holce Rychetský vybočil z apolitičnosti, kterou by měla jako předseda nejvyšší soudní autority v ČR zachovat.

Kdyby v Česku nadále fungovala nepřímá volba, prezidentem by se podle Holce mohl stát Miloš Vystrčil nebo Miroslava Němcová (oba ODS). „A to by byla skutečná tragédie,“ pravil Holec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…