Idealistická frakce ČSSD podpořila Sobotku. Proti neonacistům a populistům

05.02.2016 8:31

Spolek Idealisté.cz, působící uvnitř sociální demokracie, se postavil za předsedu strany a premiéra Bohuslava Sobotku. Nikoli poprvé se členové uskupení zastali předsedy vlády proti prezidentovi Miloši Zemanovi. Ten prý opustil hodnoty sociální demokracie a začal naslouchat populistům, takže je pro ČSSD nevolitelný. Tento názor by měli vzít za svůj všichni členové ČSSD.

Idealistická frakce ČSSD podpořila Sobotku. Proti neonacistům a populistům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Premiér Bohuslav Sobotka

„Nikdo by neměl podléhat laciným bonmotům prezidenta, jenž dělá vše pro to, aby prezidentem zůstal i další volební období. Zeman účelově opouští hodnoty sociální demokracie, k nimž se kdysi hlásil jako předseda strany a premiér. Za těchto okolností si nedovedeme představit, že by ho sociální demokracie mohla podpořit v následujících prezidentských volbách,“ podotýká předseda spolku Idealisté.cz Radim Hejduk.

Sociální demokracie by se měla jasně postavit za svého předsedu, protože v uprchlické krizi vystupuje jako státník. Ačkoli jeho vláda neměla nejlehčí začátky, sociální demokracii se prý daří napravovat chyby pravicových vlád. V této těžké době navíc na jedné straně poskytuje tolik potřebnou pomoc uprchlíkům na Blízkém východě, ale současně dbá o bezpečnost občanů České republiky.

To je cesta, kterou by měl zvolit sociální demokrat, takže si premiér zaslouží jasnou podporu v boji s hackery, kteří se ho snaží zdiskreditovat. „Považujeme za zásadní, abychom se za něj postavili právě ve chvílích, kdy je jeho pozice oslabována jak útoky neonacistických hackerů, tak populistů sedících na Hradě nebo v podhradí,“ zdůrazňují idealisté, kteří Sobotku podpořili i v době lánské schůzky proti Michalu Haškovi a prezidentu Zemanovi.

Faktem ověřeným v posledním průzkumu CVVM však také je, že občané  věří stále více prezidentovi, zatímco důvěra v premiéra oslabuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…