Ideologie pseudodemokracie rozbila tradiční hodnoty. Předseda hnutí Řád národa vysvětlil, jak je chce obnovit

08.03.2017 21:35

O politickém hnutí Řád národa – Vlastenecká unie, jenž je projektem připravovaným skupinou osob odvolávajících se na odkazy prvorepublikového bojového spolku Maffie, se pro server PrvníZprávy.cz rozmluvil jeho předseda Josef Zickler.

Ideologie pseudodemokracie rozbila tradiční hodnoty. Předseda hnutí Řád národa vysvětlil, jak je chce obnovit
Foto: Archiv Josefa Zicklera
Popisek: Josef Zickler, předseda politického hnutí Řád národa

„Na vysvětlenou musím uvést, že mezi zakladatele spolku Maffie patřil Edvard Beneš, Přemysl Šámal, Karel Kramář, Antonín Rašín a také starosta České obce sokolské Josef Scheiner. Těmto mužům naší historie se podařilo vybudovat skutečně konspirativní spolek, který řídil zpravodajskou činnost a plnil úkoly směřující ke vzniku Československa,“ zmínil úvodem Zickler. Spouštěcím mechanismem pro hnutí bylo podle jeho slov zjištění zakladatelů, že v naší vlasti se začínají absolutně ztrácet tradiční hodnoty a že většinové obyvatelstvo se pomalu vžívá do role anonymních Evropanů a ztrácí vztah k pojmům Čech, Moravan a Slezan. „Poslední kapkou před iniciací celého projektu bylo další konstatování, že ztrácíme poslední základní znaky státnosti, a to vlastní jazyk, armádu a měnu,“ podotkl.

Na názvu hnutí panovala vzácná shoda, a to od samého počátku, kdy byl pouze jeden návrh na pojmenování – právě Řád národa. „Tento název evokovala ta skutečnost, že jsme si byli vědomi faktu, že z naší společnosti se vytrácí pevný řád, respektive pravidla, která jsou potlačována ochranou tzv. naší zvláštní domácí pseudodemokracie,“ řekl Zickler. 

Původní text ZDE.

„V rámci ideologie pseudodemokracie byly absolutně rozbity takové hodnoty jako rodinná mezigenerační solidarita, rovnost všech před zákonem, povědomí být užitečný pro společnost, a co je nejhorší, výchova a odpovědnost za budoucnost našich potomků. Aby se to vše vrátilo, musí se řídit společnost určitým společenským řádem – pravidly, aniž jsou poškozeny základní principy demokracie. Proto tedy použití slova řád v názvu našeho hnutí,“ dodal. V současné době podle jeho slov má hnutí kolem šesti tisíc členů.

„Vydali jsme se cestou budování klasického politického subjektu, s místními a krajskými organizacemi. Mám dobrý pocit, když na našem celostátním sněmu je delegováno pod určitým klíčem dvě stě delegátů, což některé, na veřejných sítích renomované politické subjekty ani nemají v celé členské základně. Paradox je v tom, že při svých komentech vystupují tak, jako by reprezentovali celou společnost. Je jasné, že pracovat se členskou základnou je práce nelehká, nicméně velmi důležitá,“ dodal.

Jako jediné v Česku se prý hnutí hlásí veřejně ke konzervativnímu nacionalismu. „Nestydíme se za takové hodnoty jako vlast, rodina, tradice, rovnost před zákonem a též máme věcně co nabídnout. Pak ještě taková maličkost, ze zásady nikoho nekritizujeme, protože máme vlastní cestu. Nejsme příznivci nátlakových akcí, jako jsou demonstrace, naší cestou je cesta voleb, tedy rozhodnutí voliče. V orientaci nejsme ani doleva, ani doprava,“ dodal.

„Jsme neskutečně šikovní a pracovití lidé. Připomínejme si to. Pouze režim z nás vychovává občany propadající beznaději a zahálce. Režim, který neuznává jako základní princip princip zásluhovosti. Chová se spíše opačně,“ uzavřel.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…