Idioti! Strachy kadíte kostky. "Jednou však popadne vás hrůza, až pod okny vám budeme řvát." Lžete o Rusku, lžete o Arabech, urážíte Duku, vypořádal se kmet s politiky a novináři

05.10.2017 7:52

Dlouholetý publicista a spisovatel Václav Vlk st. se na serveru NeviditelnýPes.cz rozhovořil o dnešních médiích. „Politici a úředně oštemplovaní komentátoři pláčí, jak se lid pořád vzdaluje od jejich ušlechtilých myšlenek. Které jim stále a stále předkládají,“ zmínil Vlk st. s tím, že je to jinak.

Idioti! Strachy kadíte kostky. "Jednou však popadne vás hrůza, až pod okny vám budeme řvát." Lžete o Rusku, lžete o Arabech, urážíte Duku, vypořádal se kmet s politiky a novináři
Foto: Hans Štembera
Popisek: Kardinál Dominik Duka

„Nedávno jsem četl v jednom rozhovoru, jak zpovídaný ve věci dnešní situace a dřívějška pravil, že nejstrašnější na komunismu bylo, že stále a stále lhal. A že podporoval a vyzdvihoval ty, kteří měli zálibu v buzerování, otravování a ideovém týrání ostatních. Člověka napadne, že jistě, že to tak tehdy bylo. Ale že dnes je nová doba a určitě to tak není. Tedy nemělo by být,“ sdělil se slovy, že si však není už tak jistý. 

„Bolševik byl brutální a ožebračoval nás všechny, dneska nám systém sype plné žlaby, ale ve lhaní už jsou si ty systémy rovny. Dříve byl arcilotr USA, dnes Rusko. No, ode mne jako signatáře Charty 77 nelze očekávat zvláštní nadšení pro dnešní Rusko, ale co je moc, to je moc,“ dodal.

A všímá si článku v Lidových novinách pár dní zpět, kdy novinářka Petra Procházková píše o tom, jak si Rusko chválí svou misi. „Ovšem onen článek začíná vskutku po bolševicku: Dva roky ruské vojenské mise v Sýrii přinesly především smrt tisícovek civilistů při leteckých útocích na oblasti ovládané opozicí. Pokud si přečtete tohle, snad už nemá ani smysl číst dál (já to dočetl),“ zmínil Vlk starší a úvodní odstavec nazval kágébáckou goebbelštinou. 

„Paní Procházková, jako kdyby se náhle probudila z kómatu, opakuje eurohujerská tvrzení, že ti, co bombardují fanatické muslimy, jsou vinni tím, že při tom zemřelo tolik a tolik civilistů. Ona ani editor asi nikdy neslyšeli, že metodu ‚živých štítů‘ složených z civilního obyvatelstva používají prakticky všichni bojovní muslimové. Rakety na školním dvoře, sídlo velení islamistů v podzemí nemocnice, auta náčelníků nacpaná civilisty. Uřezávání hlav malým dětem, když se dospělí nechtějí poddat…To asi nikdo z těchhle vzdělanců neslyšel, že?!“ ptal se následně Vlk. Dodal také, že je jasné, že si Rusko v Sýrii vyzkoušelo svoje nové zbraně a taktiku, což nepovažuje za zločin.

„Tvrdit, že všichni ostatní tam jsou dobrodějové a jen Rusové odporně vraždí, je nechutná propaganda. Co takhle nezapomenout, že naši věrní přátelé z NATO a mnozí ostatní tam byli a vyvolali ‚arabské jaro‘? Jistěže jen a jen z čisté lásky k míru a demokrácii. Autorka pro mne definitivně ztratila pověst odborníka na cokoli a předvedla se jako hlásná trouba politické machinace,“ sdělil a zaměřil se ještě na článek známého publicisty Josefa Mlejnka jr. s názvem Záhady občana Duky. 

Původní text ZDE

„Srovnávat Duku s Le Penovou a AfD nic neříká o kardinálovi, ale říká to mnoho o autorovi. Jak se za mého mládí říkalo, strachy kadí kostky (a nejen on), že dnešní totalizarice Evropy zkrachuje a že už to neustálé lhaní a blouznivé myšlenky neomarxismu a gendero-zelené totality odejdou na smetiště dějin,“ zmínil Vlk. 

Více o Václavu Vlkovi st. ZDE

„Milí politici a novináři, pláčete, že lidé budou volit strany a politiky nedemokratické, netradiční, výstřední… Tak jim prostě tak strašně nelžete. Že vám to nějakou dobu procházelo, neznamená, že se lidi nechají obelhávat stále. Už vás mají plné zuby! Jednoho dne je to přestane bavit. A pak se splní to, co zpívali pánové V+W: ‚Myslete si, že jsme jen lůza, že se nás nemusíte bát. Jednou však popadne vás hrůza, až pod okny vám budeme řvát.‘ Chováte se a mluvíte jako mnozí vzdělaní idioti ve dvacátém století. Pak přišel Lenin, Stalin a Hitler. A skutečná lůza. Vy jim svým lhaním dláždíte cestu,“ uzavřel Vlk.

reklama

autor: vef

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…