Idioti, dementní blok! Tomio Okamura v pekelné salvě kvůli spojení s pravicí proti Babišovi

14.11.2018 9:01

SPD čelí od úterka velmi ožehavé situaci. Předseda hnutí Tomio Okamura nejen podpořil vyslovení nedůvěry Babišově vládě, ale dokonce se objevil na společné tiskové konferenci opozice, včetně předsedy Pirátů Ivana Bartoše. Voliči reagovali rozporuplně. Jedni Okamurovo vysvětlování, že Babišovu prounijní vládu nepodporovali nikdy, chápou, jiní jsou zděšeni, že předseda SPD stojí na tiskovce společně se zástupci Demokratického bloku, včetně TOP 09.

Idioti, dementní blok! Tomio Okamura v pekelné salvě kvůli spojení s pravicí proti Babišovi
Foto: Hans Štembera
Popisek: Andrej Babiš a Tomio Okamura

Po tiskové konferenci vydal Tomio Okamura vyjádření, které zveřejnil na svém facebooku. „Hnutí SPD se dnes svou účastí na další tiskové konferenci, která byla s dalšími opozičními stranami, nepřihlásilo k žádné politické straně ani takzvanému demokratickému bloku,“ vysvětloval.

Anketa

Má premiér Andrej Babiš po slovech svého syna vaši lidskou důvěru?

89%
11%
hlasovalo: 38986 lidí

SPD se podle něj přihlásila pouze k vyslovení nedůvěry Babišově vládě. „Tato vláda naši důvěru nikdy neměla a nemá,“ napsal a poukázal na hlasování SPD při červencové žádosti vlády o důvěru Sněmovny.

„Je to vláda premiéra, který něco jiného říká a něco jiného dělá.“ Okamura připomněl, že vláda fakticky podporuje EU, včetně její migrační politiky. Pod tlakem ministryně Maláčové zvyšuje dávky nepřizpůsobivým, také financování neziskovek a podporu zahraničních vojenských misí. „Je to vláda, která odmítá pomoc lidem v dluhových pastích a jde na ruku vymahačům,“ připomíná dále předseda SPD.

Zdůraznil, že SPD je vůči vládě v opozici a podle toho se chová, protože současný kabinet rozhodně nemá její důvěru. K tomu všemu je třeba přičíst fakt, že předseda této vlády je trestně stíhán, a policie je navíc v jeho kauze podezřele laxní, když za rok nebyla ani schopna vyslechnout obviněné. Toto zjištění SPD šokovalo. „Je odpovědností Ministerstva vnitra, že policie nekoná nebo jedná pomalu,“ dodává Okamura s tím, že od ministra vnitra Hamáčka určitě budou požadovat vysvětlení.

Pod jeho příspěvkem se rozpoutala velmi vášnivá debata příznivců SPD. Jedni postoj hájili s tím, že Okamura vše jednoznačně vysvětlil a důvody pro podporu současné vlády skutečně nejsou, navíc SPD ji odmítá od začátku. Jiní ale poukazovali na to, že je „Babišovo svržení v zájmu těch multikulturních fanatiků z dementního bloku a Pirátů“, s dodatkem, že dnes se hraje o klíčové mezinárodní smlouvy a budoucnost naší země. „Nedělejte neomarxistům užitečné idioty,“ mohl se předseda SPD také dočíst.

„Pokud podpoříte pád vlády v období, kdy má ČR odstoupit od globálního paktu o migraci, nepočítejte v předčasných volbách s mým hlasem. Získá jej hnutí ANO,“ vzkazuje jiný. Další se Okamury ptá, jestli vážně chce sestavovat novou vládu „z těch týpků vedle vás“.

Večer se Okamura ve studiu České televize potkal s předáky Demokratického bloku Marianem Jurečkou a Vítem Rakušanem. Během pořadu ale několikrát zdůraznil, že postup SPD neznamená v žádném případě podporu tohoto pravicového seskupení, důvody pro vyslovení nedůvěry jsou v případě SPD zcela jiné. Nepodporuje ani dílko dvojice reportérů Slonková–Kubík. Na rovinu řekl, že těmto dvěma by nevěřil vůbec nic. „To jsou manipulátoři a většina jejich podezření se vůbec neprokázala. Je to novinářská žumpa nejvyššího kalibru,“ zaznělo také z jeho úst.

Pak se s oběma pány přímo pohádal, když se pustili do prezidenta Zemana, který chce celou záležitost projednávat s premiérem až na pravidelné schůzce příští pondělí. „Vy nejste opravdu normální, musíte za každou cenu útočit,“ rozčílil se na ně Okamura. A přidal na jejich adresu: „Na té tiskové konferenci jste se tam cpali k mikrofonu tak, že jsem se tam ani nemohl vyjádřit.“ On sám prý raději nic neříkal.

Kafíčko s ženskou lobby. Tohle máme podporovat?

Poslanec Jiří Kobza vysvětloval postoj SPD tím, že hnutí nemá žádný programový důvod podporovat Babišovu vládu. Připomněl, že vláda nemá ve svém programu priority SPD, která ji ani při červencovém hlasování o důvěře nepodpořila – právě z tohoto důvodu.

SPD podle něj rozhodně nepodporuje způsoby novinařiny, který předvádí duo Slonková–Kubík. Současně ale odmítá podpořit premiéra, který je trestně stíhaný.

Nakonec vyzývá, aby této situace nebylo využíváno ke kritice SPD. „SPD neuhnulo ze svého programu ani ze svých priorit a mě osobně mrzí, že tento přístup je dezinterpretován,“ uzavírá.

Přidal se poslanec Lubomír Volný, který připomněl, co také páchá současná vláda, dokonce premiér Babiš osobně. „Kampaň žumpy nikdy nepodpoříme, ale toto máme podpořit?“ ptá se.

Přiložil k tomu facebookový příspěvek ministerského předsedy, kde se chlubí, že se u něj „stavila na kafe Česká ženská lobby“ a že jí slíbil, že přijmeme Istanbulskou úmluvu. „Zlepší ochranu obětí násilí na ženách,“ ocenil dohodu, o které se dnes velmi pochybuje.

Poslanec Volný odsuzuje útoky na Babišovu rodinu, ale úplně stejně prý odsuzuje likvidaci tradiční rodiny a podporu únosů dětí výborem GREWIO, který je pro Volného v podstatě „globálním Barnevernetem“.

Čtenářů se pak ptá, kdo je podle nich menší zlo.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …