Idioti tleskali ve stoje, že budeme bez plynu. Ivan David vysvětluje, proč zvedl ruku proti

09.04.2022 15:53

Europarlament ve čtvrtek velkou většinou odsouhlasil rezoluci vyzývající k absolutnímu zákazu dovozu plynu a dalších paliv z Ruska. „413 idiotů tleskalo vstoje, že bude EU bez plynu. Hospodářský a sociální zločin na státech EU,“ komentuje rezoluci europoslanec Ivan David (SPD) na svém facebooku a zmiňuje fatální důsledky, které úplné embargo na dovoz fosilních paliv bude mít.

Idioti tleskali ve stoje, že budeme bez plynu. Ivan David vysvětluje, proč zvedl ruku proti
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan David

Ve čtvrtek odpoledne se v plénu Evropského parlamentu hlasovalo o rezoluci „Sankce Evropské unie proti Rusku“. V původním návrhu bylo okamžité zrušení dovozu uhlí, ropy a paliva do jaderných elektráren. Mnohé poslance to však dostatečně neuspokojilo, tři skupiny z různých frakcí nezávisle na sobě navrhly navíc zákaz dovozu plynu.

Podle Davida postrádají europoslanci, kteří hlasovali pro tuto rezoluci, zdravý rozum. „Díky lidem postrádajícím informace, zdravý úsudek a/nebo ovládaným emocemi je na členských státech EU páchán těžký hospodářský a sociální zločin. Místo vzájemně výhodné spolupráce je už dlouhodobě volena vzájemně nevýhodná nespolupráce,“ dodává.

Návrh prošel 413 hlasy. „413 idiotů tleskalo vstoje, že bude EU bez plynu,“ pokračuje David a konkretizuje, že z České republiky návrh podpořili za KDU-ČSL Šojdrová, za TOP 09 Pospíšil a Niedermayer, za Piráty Gregorová, Kolaja a Peksa, za ODS Zahradil, Tošenovský a Vrecionová a za ANO Charanzová a Dlabajová.

Proti hlasovali za SPD Blaško a David, za ANO Hlaváček, Knotek a Kovařík a za KSČM Konečná, za STAN kupodivu Polčák. Maxová (ČSSD) a Zdechovský (KDU-ČSL) se hlasování zdrželi. Pevně doufají, že se o jejich hlasování opře Evropská komise a Evropská rada, která by mohla projevit vůli zachránit situaci.

Upozorňuje, že zrušení dovozu energetických surovin bude znamenat jejich absolutní nedostatek. „Jejich ceny stoupnou nejen zvýšenou poptávkou při nedostatku na trhu, ale také spekulacemi vývozců. Zvýšené ceny energií se promítnou do všech cen, u některých výrobců naprosto dramaticky. Růst cen a inflace zvýší chudobu chudých a sníží blahobyt bohatých.

Zásadně se změní spotřební koš. Spotřebitelé se budou muset omezovat na základní potřeby. Z toho důvodu se sníží odbyt mnoha relativně zbytných komodit a služeb. Zkrachují nebo zredukují svoji činnost jejich výrobci, distributoři a poskytovatelé. Naroste také nezaměstnanost, a tím klesne výběr daní a zdravotního a sociálního pojistného. „Bude nutné podpořit osoby absolutně ohrožené bídou, což znamená nutné neefektivní výdaje,“ dodává David s tím, že poroste bezdomovectví, další projevy sociální degradace a zločinnost.

„To jsou neodvratné důsledky nastávajícího velkého nedostatku energetických zdrojů, pro které idioti radostně zvedli ruku. Za téměř tři roky nemohlo ujít mojí pozornosti, že mnozí europoslanci bez rozdílu země původu, bez stopy pochybností hlasují o věcech, o nichž nemají potuchy, a navíc bez sebemenšího pocitu odpovědnosti,“ dodává kriticky ke svým kolegům v Evropském parlamentu.

Odpovědnost za situaci přitom podle něj nesou zločinci, kteří podporovali násilný převrat Majdan, podporovali nacistické skupiny na Ukrajině, ostřelovali Donbas a způsobili genocidu tisíců Rusů, stavěli americké vojenské základny na Ukrajině a připravovali návrat jaderných zbraní na Ukrajinu, budovali tamtéž laboratoře pro biologické zbraně, aby dosáhli bezprostředního ohrožení bezpečnosti Ruska, a tím ho vyprovokovali k agresi vůči Ukrajině.

„Nejpostiženějšími oběťmi této politiky jsou pak mírumilovní obyvatelé Ukrajiny, ale i ti zblblí nacistickou propagandou, ruští občané a také občané členských zemí EU, nejvíce nejchudší v nejchudších zemích. Profitovat budou USA, které proces organizovaly, Čína a některé další země, přesněji akcionáři a majitelé korporací,“ shrnuje europoslanec David závěrem hlubší souvislosti vývoje dění na Ukrajině.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

4:44 Že ji neměli rádi? Za tím bude něco jiného. Petr Žantovský tuší, co je za koncem ministryně

TÝDEN V MÉDIÍCH Za hodně brutální znásilnění vnímání politiky se dá brát vyjádření Heleny Langšádlov…