Idnes.cz cituje Kalouska. Prý si snad přejeme jeho smrt

12.09.2011 12:53

Přání otcem myšlenky. Tak reagoval ministr financí Miroslav Kalousek na informaci ParlamentníchListů.cz, že policie pátrá po bloggerovi, který mu na informačních serverech vyhrožoval.

Idnes.cz cituje Kalouska. Prý si snad přejeme jeho smrt
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministr financí a 1. místopředseda TOP 09 Miroslav Kalousek

"Již zhruba dva až tři měsíce pozoruji, jak o mně píší, že budu napaden, že mi něco hrozí a vždy jim to komentuje jistý politolog. Podle mě je ta zpráva vymyšlená," řekl serveru iDNES.cz, že je informace ParlamentníchListů.cz fabulací. "Jsem hluboce přesvědčen o tom, že je to přání otcem myšlenky."

ParlametníListy.cz zveřejnily o víkendu informaci, že policie pátrá po bloggerovi, který Kalouskovi vyhrožuje a dokonce měl i shánět zbraně na přípravu útoku na ministra. Informaci má redakce od dobře informovaného zdroje.

Více: Policie pátrá po anonymovi, který vyhrožuje Kalouskovi vraždou

Server iDNES.cz se zeptal pražské policie, ta ovšem o věci nic neví. "O věci nemáme vůbec žádné informace. Obrátili jsme se také na naše kolegy z kriminální policie, aby věc ještě prověřili, ale zatím o tom nic nevíme," řekla serveru její mluvčí Eva Kropáčová.

PL.cz: Jsme připraveni informaci obhájit u soudu

Redakce kontaktovala i ředitele serveru ParlamentníListy.cz Jana Holoubka. Ten na ministrovu domněnku reagoval: "To si sice může myslet, že je to jen přání otcem myšlenky. My jsme ale nevypustili žádnou fámu. Možná, že má pocit, že články, které píšeme, vyznívají proti němu, ale to se také mýlí."

ZDE vše, co jsme psali o M. Kalouskovi

K věci se vyjádřil i šéfredaktor zpravodajského serveru Marek Bláha. "Informace, které jsme publikovali, jsou stoprocentní a jsme připraveni je obhájit i před soudem," řekl. "Je to zpravodajská informace a je nám líto, že ji ministr financí takto pochopil."

V době, kdy článek vznikal, s ním ministr problém neměl. V souvislosti s ním ParlamentnímListům.cz mimo jiné řekl: "Chodí mi spousta výhružných mailů. Denně mi někdo vyhrožuje. A na smsky mi chodí takové nepříjemné prognózy, že mě někdo zapíchne, vykuchá a zastřelí." Pro Právo se vyjádřil v podobném smyslu. Prý pouze nechápe, proč si údajný útočník opatřuje zbraně, když by stačila jedna.

Čtěte:

Ministr Kalousek: Ten třetí má smůlu

Kalousek vyvrací informace LN: Ne, tak moc živnostníkům nepřitížím

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: az

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

16:10 Vyoral natřel ODS. Co vyvedli u památníku, už bylo moc

PÁTEČNÍ ZÚČTOVÁNÍ TOMÁŠE VYORALA – „Outfit soudružky Černochové, jakkoliv nevhodný pro danou chvíli,…