Iniciativa za svobodu VŠ dnes představí program akcí. Začíná „týden neklidu“

22.02.2012 8:05

Iniciativa za svobodné vysoké školy dnes představí program akcí na příští týden. Již na tento čtvrtek plánuje happening proti reformě univerzit.

Iniciativa za svobodu VŠ dnes představí program akcí. Začíná „týden neklidu“
Foto: Hans Štembera
Popisek: Studenti, ilustrační foto

Zástupci spolku, který podporuje řada osobností, se připojí k takzvanému týdnu neklidu, při němž budou vysokoškoláci z celé ČR organizovat protesty. Smyslem akcí je přimět vládu, aby neschvalovala reformní návrhy zákonů o vysokých školách.

  

Ve čtvrtek má tyto zákony projednávat legislativní rada vlády, zástupci iniciativy budou tento den protestovat u Lichtenštejnského paláce v Praze. Příští týden se zapojí například do středečního protestního průvodu, na který se sjedou studenti z celé republiky. Odpůrci reforem se bojí zavedení školného a omezení akademických svobod. Kabinet by měl návrhy projednávat v březnu, podporu reformám vyjádřil premiér Petr Nečas (ODS).

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

 

reklama

autor: čtk

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

21:40 „To jste neměli vědět.“ Fiala v centrále CIA. Toto vyplavalo z minulosti

Když na jaře 2019 zavítal Andrej Babiš coby premiér do sídla CIA, vzbudilo to rozruch. Vyjádřila se …