Investujme do Šluknovska, žádá Foldyna. Lidi tu potřebují práci

26.01.2012 17:49

Sociální rozbroje mezi lidmi na Šluknovsku způsobuje podle poslance ČSSD Jaroslava Foldyny nedostatek práce a s tím související hospodářská nestabilita. Na sever Čech se tak musejí vrátit investoři, musejí dávat lidem práci a situace se uklidní.

Investujme do Šluknovska, žádá Foldyna. Lidi tu potřebují práci
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec ČSSD Jaroslav Foldyna

"Tady se občan obává, že nebude zajištěna jeho bezpečnost. A policie se snaží dělat, co může, ale stále více lidí se dostává do té situace bezvýchodné situace, kdy se jim krádež jeví jako jediná možnost přežití," řekl Foldyna ve čtvrtečních Dvaceti minutách Radiožurnálu.

Je podle něj nutné řešit tyto problémy komplexně a na každý region uplatnit řešení šité jemu na míru, protože každý region má trochu jiný problém. "Musí se tu investovat, aby lidi měli práci," podotkl s tím, že na děčínsku bylo prý k lednu 2012 přes 56 tisíc nezaměstnaných, z čehož asi 20 tisíc tvoří Romové.

"Musíme řešit příčiny, ne důsledky. Příčinou celé té situace je hospodářská a sociální nestabilita a pak kumulace nekvalifikovaných a nevzdělaných lidí v jednom regionu, nedostatek pracovních míst," vyjmenovával poslanec. "Dříve byly kontroly v hernách, zaznamenávalo se, kdo dávky zneužívá, dnes se ale vydávají peníze všem, ať si to zaslouží nebo ne. Tam vzniká to napětí. A kriminalita těch lidí, co propadli sítem a vede je to ke krádeži."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: par

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…