Íránec marně žádal o azyl v Austrálii, na protest se upálil. Vláda zůstává neústupná

27.04.2016 22:02

Premiér Papuy-Nové Guineje Peter O'Neill podle informací slovenské televize TA3 oznámil, že ostrovní stát uzavře jeden z uprchlických táborů, který financuje Austrálie. Rozhodnutí přichází v návaznosti na verdikt papuánského nejvyššího soudu, podle kterého lze označit podmínky života v táboře za protiústavní. Australská vláda dál trvá na svém a odmítá přijímat běžence. Není tak úplně jasně, co se teď stane se stovkami migrantů.

Íránec marně žádal o azyl v Austrálii, na protest se upálil. Vláda zůstává neústupná
Foto: pixabay.com
Popisek: Írán

Australská vláda financuje uprchlické tábory na Papuy-Nové Guineji a oplátkou za to od tamní vlády požaduje, aby se běženci nedostali až ke břehům nejmenšího kontinentu. Získat azyl v Austrálii je dnes velmi složité a migranti to dobře vědí. Přesto to zkoušejí. Podle informací televize TA3 se v jednom z táborů dokonce upálil íránský žadatel o azyl v Austrálii, neboť už neviděl jinou možnost.

Australská vláda však dál trvá na svém a chce si stále velmi pečlivě vybírat, koho vpustí na své území. Pokud se to migrantům nelíbí, mohou se prý vrátit do svých zemí nebo zkusit požádat o azyl jinde. Australské zákony jsou v této oblasti velmi jasné a neúprosné. Představují především obranu proti pašerákům.

Tábor, jenž má být rozhodnutím papuánského nejvyššího soudu zavřen, obývá asi 850 mužů. Ti teď mají před sebou velmi nejistou budoucnost.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…